Oni bi komotno mogli i u atletiku: Ko su najbrži igrači Premier lige?

Je li ova lista prava?

Oni bi komotno mogli i u atletiku: Ko su najbrži igrači Premier lige?

Edmir Škorić

U engleskoj Premier ligi nekoliko je nogometaša koji mogu komotno da se bave atletikom.

Prema obavljenom istraživanju u Engleskoj, otkriveno je kako je najbrži igrač Leroy Sane. Zvijezda Manchester Cityja ima brzinu od 35.58 km/h, a drugo mjesto pripada igraču Crystal Palacea Van Aanholtu (35.42).

Na trećem mjestu je Moussa Sissoko s brzon 35.33, a stoper Chelseaja Antonio Rudiger, zanimljivo, na četvrtom mjestu sa 35.19 km/h. Slijedi Kyle Walker iz Cityja sa 35.16 km/h, pa onda Palacem Wilfried Zaha sa 35.14 km/h...

U top 10 najbržih nogometaša Premier lige se još nalaze Oliver Burke (WBA, 35.13), Kiko Femenia (Watford, 35.12), Laurent Koscielny (Arsenal, 35.11) i Jamier Vardy (Leicester, 35.09).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogi će reći da lista nije relevantna, obzirom na imena koja nedostaju, poput Thea Walcotta, Raheema Sterlinga, Williana, Hectora Bellerina...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi