"Opasni su u prekidima, moramo paziti na to"

Pjanić upozorava pred sutrašnji meč u Belfastu

"Opasni su u prekidima, moramo paziti na to"

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Dva dana prije prvog susreta u Ligi nacija, najbolji bh. reprezentativci doputovali su u Belfast, gdje će u subotu odmjeriti snage sa Sjevernom Irskom.

Dva dana prije prvog susreta u Ligi nacija, najbolji bh. reprezentativci doputovali su u Belfast, gdje će u subotu odmjeriti snage sa Sjevernom Irskom.

Od igre Miralema Pjanića mnogo toga zavisi u našem timu, a on je raspoložen i spreman da odgovori na sve zahtjeve stručnog štaba.

O pripremama u Sarajevu Pjanić kaže:

”Super su prošle, većina igrača je u dobroj formi poslije priprema u svojim klubovima. Sada počinju važne utakmice jer do sada smo odigrali nekoliko prijateljskih u kojima smo se upoznavali i navikavali na novog selektora ali i jedni na druge jer ima dosta mladih igrača. Radili smo dobro i spremni smo da odigramo jaku utakmicu protiv Sjeverne Irske i da pokažemo šta možemo.”

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pjanić ističe da je protivnik kvalitetan i da utakmica neće biti lagana.

”Sjeverna Irska je kvalitetna ekipa i neće biti lako igrati protiv njih. Svjesni smo da nas očekuje fizički zahtjevna utakmica jer kao što je i selektor rekao, oni svoju igru baziraju na fizičkoj snazi, a opasni su i u prekidima. Mi moramo paziti na to, ali istovremeno i nametnuti našu igru, posebno dominaciju na sredini terena. Kao što sam rekao, neće biti lako, međutim mi moramo da se nametnemo i kontrolišemo utakmicu. U dobroj smo formi i mi to možemo. ”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi