Opet bura na Apeninima i opet Juventus: Zašto VAR nije intervenisao?

Bianconeri pobijedili Atalantu

Opet bura na Apeninima i opet Juventus: Zašto VAR nije intervenisao?

A. Čaušević

Juventus je neporažen i nakon 13. kola Serije A. Bianconeri su na gostovanju pobijedili Atalantu s 1:3. 

Stara dama je igrala veoma lošu utakmicu do 15-ak minuta prije kraja, ali je golovima Gonazala Higuaina i Paula Dybale uspjela doći do 11 trijumfa u sezoni.

Dosta bure podigao je drugi gol Juventusa, tačnije situacija koja je prethodila sjajnoj akciji koju je pogotkom završio Higuain.

Naime, prilikom oduzimanja jedne lopte Juan Cuadrado je igrao rukom, ali sudija Gianluca Rocchi nije prekinuo igru.

Sky Sport je objasnio ovu situaciju te prema pravilima nije bilo moguće upotrijebiti VAR jer se video tehonologiju konsultuje samo kada su u pitanju greške u fazi napada.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S obzirom da je Cuadrado u ovoj situaciji igao rukom na svojoj polovini i prilikom odbrane nije bilo moguće upotrijebiti VAR pa sudija Rocchi nije mogao ispraviti svoju grešku.

Dakle, radi se o klasičnoj sudijskoj greški koju prema pravilima VAR nije mogao ispraviti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KemalMalovcic
JuVARentus sta reci ??
1 3
Syr
nije zato sto su fubaleri Atalante bili poslije toga u kontaktu sa loptom..pravila..ko god da ih smislio..takva su valjda
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije