Opravdanje za loš start Italijana: Teren je bio užasan

Azzurri su nakon preokreta stigli do pobjede

Opravdanje za loš start Italijana: Teren je bio užasan

Italija je danas uspjela upisati gostujuću pobjedu nad Armenijom u utakmici 5. kola Grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ipak Armenija je bolje otvorila susret i povela. Italijani su se, međutim, oporavili i izjednačili, Armenija je u finišu prvog dijela ostala i sa igračem manje, pa su Azzurri u drugom poluvremenu sa dva gola završili posao. Na kraju je rezultat glasio 1:3.

Starter u redovima Italije bio je i Jorginho, a igrač Chelseaja je nakon utakmice pokušao pronaći opravdanje za loš start meča Azzurra.

"Vidjeli smo da nema lakih utakmica, Armenija je koristila svoje jake strane, a to su snaga, brzina i haos, ali smo mi počeli igrati naš fudbal i preuzeli kontrolu", izjavio je Jorginho, pa nastavio:

"Preokrenuli smo i mislim da smo zaslužili pobjedu. Bila je ovo jako teška utakmica, ali tri boda su najvažnija".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ako sagledate sve, vidjet ćete da smo im u prvih 15 minuta poklanjali lopte našim lošim dodavanjima. Bilo je teško jer je teren bio užasan... Lopta je odskala svuda po terenu i trebalo nam je malo vremena da se naviknemo. To je Armeniji dozvolilo puno kontri", dodao je Jorginho.

Treba dodati da pobjeda Italije odgovara selekciji BiH koja se također nalazi u Grupi J i koja uskoro igra svoj meč sa Lihtenštajnom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi