Opreznim Plemićima pripala uloga favorita protiv desetkovanog Sarajeva
Danas će Plemići na svom terenu pokušati prići Sarajevu na -2 na tabeli, a na ruku im ide nekoliko važnih izostanaka u ekipi sa Koševa

Danas nas očekuju tri utakmice Premijer lige BiH

Opreznim Plemićima pripala uloga favorita protiv desetkovanog Sarajeva

Premijer liga BiH nam danas donosi novu poslasticu. Duel aktuelnog prvaka naše zemlje i lidera na tabeli Premijer lige BiH, duel Zrinjskog i Sarajeva.

Fudbaleri Sarajeva u dobrom raspoloženju putuju u Mostar pošto su neuspjeh iz Gabele "zaliječili" pobjedom u vječtiom derbiju prošlog vikenda. Sa druge strane, tek ćemo vidjeti kako će se Zrinjski oporaviti od šoka u prošlom kolu, pošto je prvak pao u Ugljeviku protiv zahuktale Zvijezde 09.

Bio je to drugi poraz Zrinjskog u posljednje tri utakmice, pošto je Željezničar u 14. kolu odnio čitav plijen iz Mostara.

Ipak, šansu da se iskupe za prethodne neuspjehe izabranici Blaža Sliškovića imaju već danas, u 17. kolu, Pod Bijelim brijegom, s obzirom da eventualna pobjeda nad Sarajevom dovela Plemiće na svega -2 u odnosu na današnjeg protivnika kada je tabele Premijer lige u pitanju.

Neće, međutim, Plemići imati lak posao s obzirom da im u goste stiže Husrefova mašinerija, najefikansiji napad lige i akipa koja je uz Zvijezdu 09 osvojila najviše bodova u posljednjih pet utakmica domaćeg prvenstva.

Sarajevo je u zadnjem duelu ove dvije ekipe, na Koševu početkom sezone, slavilo pobjedu u sjajnom meču rezultatom 4:2, dok su Musemićevi izabranici i u finišu prošle sezone na svom terenu upisali uvjerljiv trijumf nad Plemćima, 4:1. Ipak, posljednji duel Zrinjskog i Sarajeva Pod Bijelim brijegom pripao je domaćima.

Treba dodati da je Sarajevo na ovo teško gostovanje otišlo bez nekoliko važnih igrača koji meč sa Plemićima propuštaju zbog nagomilanih žutih kartona. Tako Musemić neće moći račubnati na Rahmanovića, Tatara, Stanojevića i Crepulju, ali ni na Šabanovića koji je dobio crveni karton u gradskom derbiju.

Ipak, Slišković je pred meč poručio da ga neće zavarati izostanci u redovima Sarajeva:

"To mi zvuči više onako kao alibi ili žele opustiti naše igrače kako bi u susret ušli što ležernije. Naprotiv, mislim da će oni koji će ih zamijeniti donijeti nešto pozitivno i svi oni koji dobiju prigodu da će dati svoj maksimum. Sa strane Sarajeva očekujem veliki angažman. To su standardna razmišljanja pred ovako važan susret koji je važniji nama njego njima. Upravo zbog važnosti meča nalazimo se pod pritiskom više nego gosti i moj zadatak je bio pokušati smanjiti taj pritisak, rasteretiti ih razmišljanja da je ovo utakmica "biti ili ne biti". Spremni smo da taj pritisak koji nam je stavljen na leđa izbjegnemo i damo svoj maksimum i pokušamo dobiti susret".

Kod Zrinjskog je situacija sa rosterom puno bolja, ali Plemići ipak neće moći računati na iskusnog defanzivca Marina Galića koji je također suspendovan zbog kartona.

Iako je Sarajevo u nešto boljoj formi, izostanci su sigurno velika briga Husrefa Musemića. Sa druge strane, Plemići imaju ogorman motiv pred svojim navijačima savladati velikog rivala, a ujedno su i favoriti u ovom susretu. Kladionica MOZZART je spremila odlične kvote za duel Zrinjskog i Sarajeva, pa tako i svi oni koji očekuju efikasan meč, mogu odigrati 3+ golova po kvoti 1.90!

Osim, derbija 17. kola u Mostaru danas će zanimljiv susret odigrati Zvijezda 09 i Čelik.

Zeničani ne smiju ni pomišljati na poraz žele li završiti jesenji dio prvenstva u gornjoj polovini tabele, a pozitivna stvar za Čelik je što je šef struke Adnan Orner konačno dobio potrebnu papirologiju i utakmicu u Ugljeviku će voditi sa svog mjesta, klupe za rezervne igrače.

Ipak, Čelik će imati težak zadatak s obzirom da igra protiv ekipe koju su mnogi optisali na startu sezone, ali koja u posljednje vrijeme igra sjajno, pa je nanizala četiri trijumfa i to protiv Slobode, GOŠK-a, Željezničara i Zrinjskog.

Također, danas se igra i meč u Doboju kod Kaknja gdje će Mladost ugostiti Radnik. Očekuje se i u ovom dvoboju neizvjesna borba s obzirom da se radi o dvije ekipe u solidnoj formi, te ekipe koje na tabeli dijelu samo jedan bod. Radnik je trenutno šesti sa 21 bodom, dok Mladost na osmom mjestu ima bod manje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga BiH, 17. kolo (subota):

FK Mladost DK - FK Radnik 13:30
FK Zvijezda 09 - NK Čelik 13:30
HŠK Zrinjski - FK Sarajevo 16:30

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
IDEMO SARAJEVO PO TRI BODA.
29 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi