Kairat u Beogradu brani gol prednosti: Igraćemo svoj fudbal
FOTO - EPA

Optimizam u redovima kazahstanskog prvaka

Kairat u Beogradu brani gol prednosti: Igraćemo svoj fudbal

A. Beganović

U revanš susretu 2. pretkola Lige prvaka sutra će u Beogradu snage odmjeriti srbijanski šampion Crvena zvezda i kazastanski šampion Kairat Almaty.

Ekipa iz Kazahstana slavila je u prvom susretu rezultatom 2:1, a trener Kairata vjeruje da njegovi izabranici mogu proći dalje.

Na press konferenciji je Kirill Keker djelovao samouvjereno.

"Očekivanja su najveća, ne gledamo na rezultat prvog meča. Drago nam je što smo ovdje. Neki igrači su odsutni zbog povreda, ali Kairat je veliki klub i imamo igrače koji će ih dostojno zamijeniti. To je normalna situacija u fudbalu", rekao je trener Kairata.

U Kairatu igra nekoliko fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije, a Keker je istakao da se konsultovao sa njima uoči revanš susreta.

"U našem timu igraju Nebojša Kosović iz Crne Gore, Rade Dugalić iz Srbije i Dino Mikanović iz Hrvatske. Naravno, razgovarao sam sa njima uoči sutrašnje utakmice. Znamo da je Zvezda veliki klub sa tradicijom i velikom armijom navijača", istakao je Keker.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimalo je novinare i koji je Kekerov plan za sutra, no trener kazahstanske ekipe nije previše otkrivao karte.

"Vidite, došli smo da postignemo dobar rezultat i igraćemo svoj fudbal", kratko je istakao trener kazahstanskog prvaka.

Top Komentari

Husrefbeg22
Naprijed Kairat, u novu pobjedu!
8 0
JuventinoBK
Tako je, deri zvezdanu!!!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi