Optimizam ponovo stanuje u Mostaru

Nakon remija sa bugarskim prvakom

Optimizam ponovo stanuje u Mostaru

Bosanskohercegovački prvak HŠK Zrinjski završio je svoju europsku epizodu. Sinoć je na širokobriješkoj Pecari Zrinjski remizirao s bugarskim šampionom Ludogoretsom koji će u doigravanje za Europsku ligu.

Na kraju susreta svi su bili zadovoljni, posebno navijači Zrinjskog koji su gromoglasnim navijanjem i pjesmom ispratili svoje ljubimce, očito zadovoljni sinoćnjom partijom Zrinjskog protiv objektivno jačeg Ludogoretsa.

I bilo je razloga za zadovoljstvo. Baka Slišković u svom povratničkom, ovosezonskom debiju na klupi Plemića zadovoljno je gladio bradu i dao izjavu u kojoj je rekao da bi u idućim utakmicama bio sretan i s porazima, a da mu momčad ovako izgleda na terenu.

I najavljeno iznenađenje na pressici prije meča s Bugarima kada je riječ o Baki i nije neko veliko iznenađenje. Mladi Kristijan Stanić je počeo susret prije prošlosezonskog najboljeg igrača Plemića a i PL ( iako nije službeno izabran) Miloša Filipovića i tako dokazao da njegove izjave da će igrati oni koji u tom trenu mogu najviše dati nisu samo puka demagogija. Veliko zadovoljstvo ispadanju unatoč izazvao je gol sinoć upornog i rastrčanog Nemanje Bilbije i činjenica da Zrinjski nije poražen od moćnijeg i kudikamo skupljeg protivnika. Gotovo svi igrači su dali sve od sebe na travnjaku i da bugarski gigant nije postigao pomalo sretni gol, možda su stvari mogle biti dosta drukčije.

Publici se predstavio i Šovšić koji je dao naznake da bi mogao biti pravo pojačanje jer je očigledno kako ovaj rođeni Goraždanin ima nogomet u malom prstu na ruci. Odlična reakcija Jovića nakon što je ušao u igru također budi optimizam kod navijača jer je ovaj sjajni ofanzivac već neko vrijeme prolazi kroz krizu, koja je došla nakon ozljede u prošloj sezoni a prije koje je bio sigurno jedan od najboljih igrača u klubu.

Najavio je Baka i rezove u Zrinjskom. Najavio je kako će neki momci morati pustiti krv, znoj i suze da bi zadržali dres s lentom. Usput je spomenuo kako je sadašnjih 28 nogometaša u rosteru previše i kako će se neki sigurno naći na listi otpisanih. Kako god, vidjelo se da se novi povratak Sliškovića na klupu mostarskog kluba odrazio pozitivno. Dojma smo da su neki igrači sinoć pretrčali više nego u svim ostalim utakmicama u ovoj sezoni.

Naravno, optimizam za koji ne treba mnogo ponovno je oživio među simpatizerima Zrinjskog. Orilo se sinoć Pecarom "hoćemo titulu i ove godine" u jednoj lijepoj ljetnoj večeri koja je pokazala da bi se Zrinjski u PL mogao vratiti starim navikama. No velik je posao i pred igračima i pred Bakom. U prvenstvu već zaostaju 5 bodova za prvoplasiranim Širokim, a već u nedjelju pred njima je teško gostovanje na Koševu protiv Sarajeva.

Vrijedna spomena je i činjenica da je sinoć na Širokom Brijegu proteklo sve fer i sportski, unatoč tenzijama koje su se nedavno zategle između Širokog i Zrinjskog. Navijači Zrinjskog neometano su po ulicama Širokog hodali u dresovima svog kluba i vrijeme prije i poslije utakmice kratili po lokalnim kafićima bez i najmanje čarke što je pokazatelj onoga kako bi trebalo biti i u budućnosti na relaciji ova dva kluba.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

I Bakin osvrt na termin redovnog kola PL koji je bio u samo 24h s eventualnom slijedećom europskom preprekom Zrinjskog bio je sasvim razumljiv jer očito nitko u našem Savezu nije računao na to da bi Zrinjski mogao proći Bugare, pa bi Zrinjski da je prošao morao igrati dvije utakmice unutar 24h, no to je već druga priča.

Blaž Slišković majstor je skidanja pritiska s ekipe i privlačenje istog na sebe. Kako god bilo, samo jedna večer bila je dovoljna da se sivi oblaci koji su se pomalo nadvili nad Zrinjski raziđu. Uz sav respekt Anti Miši, Baka je ona šok terapija koja je trebala Zrinjskom. Što ne znači nužno da će novi povratak legendarnog Mostarca u Mostar donijeti novu titulu. Ali optimizam, nakon jedne lijepe noći na Širokom Brijegu, ponovno stanuje u Mostaru.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milojko
Bugari igrali u prvoj brzini nakon 0-1,smjesna predstava plemića,naročito kapetana Stojkića i ultra mega pojačanja Šovšica. Dobiće ih FKS glat!
10 14
milojko
Bernadicu,jesi i dalje optimistican? ili si uzeo petobu za clanak?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi