Šou Bake Sliškovića: Najavio velike promjene u timu i ponovo "opleo" po Savezu

Nakon Ludogoretsa

Šou Bake Sliškovića: Najavio velike promjene u timu i ponovo "opleo" po Savezu

M. Šljivak

Blaž Slišković je večeras "debitovao" na klupi Zrinjskog.

Nakon dva mjeseca Baka se vratio na kupu Plemića i ostvario je veoma dobrih 1:1 protiv bugarskog prvaka Ludogoretsa.

Posle meča Slišković je bio dobro raspložen i napravio je šou.

"Vidljiva je razlika u tehničkoj kvaliteti. Sa druge strane mislim da semo trkački parirali u većem dijelu utakmice. Da to nismo radili mislim da bi rezultat bio povoljniji za goste. Imali smo dosta smišljenih akcija, ali trebalo je koncentracije. Rezultat nam ne odgovara, ali mislim da je ova utakmica pokazala da momčad može funkcionirati i da je ekipa pokazala volju i htjene. Svi bismo voljeli da je rezultat povoljniji, da nismo naivnošću primili gol, možda bi rezultat bio drugačiji", rekao je Slišković, te je dodao:

"Sa nekim optimizmom možemo da gledamo u budućnost kada je prvenstvo u pitanju. Očekujemo povratak povrijeđenih igrača i izdržati ova tri četiri kola. Potom ćemo sjesti i vidjeti koji igrači mogu pomoći. Nakon analize ćemo vidjeti da li će neki igrači ostati, jer 28 igrača je previše".

Iznenađenje u sastavu je bio mladi Kristijan Stanić.

"Računao sam na snagu i mladost Kristijana Stanića umjesto Filipovića. Dečko je odigrao kvalitetno, ali ne možete očekivati od tako mladog igrača da napravi previše. Mislim da je priliku iskoristio. Neka ima i 17 godina, ako gine, igraće umjesto najboljeg strijelca lige. Ja bih znao bolje uštopati loptu od pola njih. Ko neće da se bori, ne treba da igra za ovaj klub. Možemo izgubiti svaku utakmicu, neću im ništa reći kada se ovako igra".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

O Sarajevu nije želio pričati, ali je "opleo" po NS BiH.

"Nemoj me molim te. Nisam ni prespavao, a ti mene o Sarajevu. Šta ću ti sad reći? Čak sam razmišljao šta ako prođemo? Savez je zakazao utakmicu za 29. Vidiš ti to, Savez zakazao utakmicu, a nije se znalo hoćemo li proći. Sa ovim su pokazali da im je svejedno za sve. Ovo vam je dovoljan primjer da ne vjeruju u prolaz. Oni ga zakažu kad je Evropska liga, nema to nigdje. 'Ajmo, odavde", rekao je na kraju Slišković.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rigel
Kao sto sam i najavio neki dan kad je ponovo imenovan, ide kmecanje na sve odluke sudija, saveza... Oni ugrozeni, majorizirani, svi protiv njih... A svake godine u evropi dokazuju koliko su "jaki". Da uefa nije promjenila sistem takmicenja, ne bi vama trebala odgoda 5. kola jer biste ispali u prvom pretkolu i tu kao i svake godine zavrsili evropsku avanturu.
102 29
zaki84
Smrad jedan.... resultat was fer... mrs smrdo jedan u medjugorje Gdje I pripadas
52 48

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi