Orašje istupilo iz lige!

Poznato ko će umjesto njih

Orašje istupilo iz lige! · Zvanično

E. Ganibegović

Orašje nećemo gledati naredne sezone na terenima Prve lige Federacije BiH.

Ranije danas pisali smo da Labudovi sa Save nisu ni počeli sa pripremama, nemaju ni rukovodstvo, kao ni igrača pod ugovorom, te da će prema svemu sudeći istupiti iz Prve lige FBiH.

Sada je to i zvanično, a umjesto njih u ligi je HNK Tomislav koji je to i potvrdio.

"Hrvatski nogometni klub Tomislav igrati će i sljedeće sezone u m:tel Prvoj ligi FBIH.

HNK Orašje je odustalo od natjecanja u m:tel Prvoj ligi FBIH. Time je NSFBIH ponudio našem klubu da se vratimo u prvoligaško društvo, što smo mi naravno prihvatili. Tako će se i ove sezone na gradskom stadionu igrati prvoligaške utakmice. Raspored utakmica već je izvučen pa će tako naša ekipa prvo kolo m:tel Prve lige FBIH gostovati u Kaknju kod ekipe Rudara.

Ovim putem pozivamo sve Duvanjske privatnike i ostale ljude koji su željni pomoći klubu u Prvoj ligi da daju svoj doprinos klubu", objavio je Tomislav na Facebooku.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

[ TOMISLAV JE PRVA LIGA ! ] Hrvatski nogometni klub Tomislav igrati će i sljedeće sezone u m:tel Prvoj ligi FBIH. HNK...

Posted by HNK Tomislav - Tomislavgrad on Wednesday, July 27, 2022

Sezona u Prvoj ligi startuje 13. augusta, a Tomislav će tako u goste Rudaru u Kakanj u utakmici koju je trebalo igrati Orašje. 

Top Komentari

Mowzilla
Propade i Iljina prcija...
9 0
user1605368976
Dok se nekom ne smrkne drugom ne svane.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi