Orašje minimalno, remi na Piroti, nova pobjeda Rudara

2. kolo Prve lige FBiH

Orašje minimalno, remi na Piroti, nova pobjeda Rudara

S. Mlaćo

U veoma zanimljivom susretu snage su na stadionu GOAL u Orašju odmjerili domaće Orašje i bugojanska Iskra, a nakon 90. minuta radovali su se domaći koji su slavili sa minimalnih 1:0.

Domaći su imali nešto više od igre u prvom poluvremenu, dok je Iskra prijetila kontranapadima. Dobru priliku za Bugojance je imao Muzafer Ivković koji nakon solo prodora ipak ne uspijeva matirati Oštrakovića.

U drugom poluvremenu bolja igra Labudova sa Save, a zabilježili smo prilike Vidovića, te Aletića. Gol odluke postigao je Marko Đukić u 71. minuti pogodio nebranjeni dio gola Ćemana.

Do kraja crveni karton za Skopljaka (NK Iskra) koji ruši Vidovića, a iz slobodnog udarca Pejić ne uspjeva matirati Ćemana. Imala je Iskru šansu preko Čakar, no ostalo je 1:0.

HNK Orašje - NK Iskra 1:0 (0:0)

HNK Orašje: Oštraković, Jovanović, Mikić, Đurčević, Orkić, Aletić, Prgić, Vidović, Mujčić, Lugavić, Tanturovski.

NK Iskra: Ćeman, Filan, Pihura, Bešagić, Nebić, Čakar, Seferović, Ivković E., Ivković M., Skopljak, Jurčević.

U duelu TOŠK-a i Rudara slavili su gosti 0:1. Više su pokazali domaći u prvom poluvremenu, ali i Rudar je u par navrata opasno zaprijetio. Sjajne prilike za domaću momčad u prvom poluvremenu imali su Kršić i Skulić, međutim ostalo je 0:0.

U drugom poluvremeni incijativa Tešanjaca, te prilike Skulića i Lukomiraka, kao i Mrgude čiji pokušaj sjajno brani Ratko Dujković. Kada se činilo da ćemo vidjeti podjelu bodova, penal za Rudar, poslije kojeg Kobilica pogađa mrežu TOŠK-a i donosi svom timu drugu pobjedu u isto toliko odigranih kola.

NK TOŠK - FK Rudar Kakanj 0:1 (0:0)

NK TOŠK: Dizdarević, Bijedić, Hasanbašić, Hodžić, Mrguda, Kršić, Maglić, Gafurović, Lukomirak, Skulić, Suljić.

FK Rudar Kakanj: Dujković, Alić, Vehab, Kovač, Kobilica, Gačić, Musić, Čaluk, Hrvat, Topalović, Spahić.

Efikasan meč viđen je na Piroti gdje su snage odmjerili Travnik i Bosna (2:2).

Gosti su poveli preko Nihada Mujića u 36. minuti, a samo što je počelo drugo poluvrijeme Fočo vraća stvari na početak. Ipak, Mujić svojim drugim pogotkom dovodi Bosnu u novo vodstvo. Konačnih 2:2 postavio je u 62. minuti Rastoka.

Do kraja se mreže nisu tresle, iako je bilo nekoliko lijepih prilika.

NK Travnik - NK Bosna Visoko 2:2 (0:1)

NK Travnik: Đurić, Brljak, Fočo, Lalović, Vila, Čurić, Rastoka, Rovčanin, Jazvin, Muharemović, Đurđić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bosna: Bekan, Goralija, Ćubara, Hodžić, Hrelja, Mujić, Cana, Dizdarević, Rizvanović, Sadiković, Šero.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi