Xavi "otvorio dušu" nakon meča u Sevilli, pa poslao poruku Flicku: "Barca je teška sama po sebi"

Više nije trener katalonskog kluba

Xavi "otvorio dušu" nakon meča u Sevilli, pa poslao poruku Flicku: "Barca je teška sama po sebi"

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su u gostima pobijedili Sevillu sa 2:1 u posljednjem kolu La Lige, a u ovoj utakmici Xavi Hernandez oprostio se od klupe katalonskog kluba. Xavi nakon meča nije krio koliko je razočaran što je dobio otkaz samo nekoliko dana nakon objave da ostaje u Barceloni.

Čelnici Barcelone prije nekoliko dana iznenadili su fudbalsku javnost odlukom da Xavi neće više biti trener ovog kluba i da će gostovanje u Sevilli za njega biti oproštajni meč od klupe Blaugrane.

To ne bi bilo ništa čudno da samo nekoliko dana ranije Xavi i Joan Laporta nisu objavili da će španski stručnjak ostati u Barceloni i naredne sezone. No, izjave koje je javno dao o stanju u klubu na kraju su Xavija koštale.

On je otvoreno govorio o tome da finansijska situacija nije sjajna i da nema na raspolaganju igrački kadar koji može da se bori rame uz rame s Real Madridom i ostalim evropskim velikanima.

Laporti su te kritike očito itekako zasmetale nakon čega je odlučio da Xaviju uruči otkaz, a na njegovo mjesto će gotovo sigurno doći njemački stručnjak Hansi Flick.

Xavi se sinoć pobjedom u Sevilli oprostio od klupe Barcelone, ali nije mogao da sakrije koliko je razočaran odlukom koju su donijeli čelnici ovog kluba. O tome je govorio prije, ali i nakon utakmice protiv Seville.

Oglasi

"Ponavljam: Situacija u kojoj se nalazimo je ozbiljna i teška. Nemamo uslove da se na najbolji način namećemo s ostalim ekipama. Barcelonina situacija je trenutno takva i navijači to moraju konačno shvatiti i prihvatiti. Prilagođavali smo se svemu sukladno tim uslovima. Bili smo fleksibilni prema svemu što su nam sportski direktori i predsjednik govorili. Mi smo na vrijeme shvatili situaciju i radili smo sukladno uslovima", rekao je Xavi prije početka utakmice.

Međutim, nakon što je završen meč u Sevilli sada već bivši trener Barcelone ponovo je govorio da mu nije jasno zašto su mu dali otkaz, te zašto isto nisu uradili i Decu koji je prije nekoliko mjeseci govorio iste stvari kao i on.

"Zašto ono što je Deco izjavio prije nekoliko mjeseci nije detektovano kao veliki problem kao što je to bilo s mojim riječima, zašto? Od prvog dana sve ono što kažem shvati se kao neki 'zemljotres' i baš mi nije jasno zbog čega", kazao je dojučerašnji trener Barce i dodao.

"Fudbal ovako funkcioniše. Mislio sam da stvari mogu krenuti na bolje i da ćemo nastaviti voditi ekipu i naredne sezone. Međutim, to nije bio slučaj. Zaista je šteta, tužan sam. Ne, ne osjećam se oslobođeno. Želio sam nastaviti, ali to je odluka kluba i ja je poštujem. Osjećaji su pomiješani jer iako nismo osvojili titule, odradili smo dobar posao. Smatram da smo bili na pravom putu".

Oglasi

Također, Xavi je imao poruku i za novog trenera katalonskog kluba kojeg sigurno ne očekuje nimalo lagan posao.

"Novom treneru mogu samo poručiti da mora shvatiti težinu situacije. Barca je teška sama po sebi, a situacija u kojoj se klub nalazi to dodatno otežava. Morat će naporno raditi jer ovaj posao nije lagan", zaključio je.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji pišu da bi Flick već danas trebao doputovati u Barcelonu kako bi dogovorio ostale detalje ugovora i stavio potpis na isti.

Njemački stručnjak će potpisati dvogodišnji ugovor i pristao je na manju platu od one koju je imao Xavi. U narednim danima Flick bi trebao biti i zvanično predstavljen kao novi trener katalonskog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1668888234
Lopovluku barce je došao kraj.mogu ga malo samo povući Kraljevima, ljubomorni su na Madrid,vidiš da pokušaju da kopiraju stvari od Reala al nemoze,neće da moze.mogu dovesti sad igrače iz BiH lige jer još naši koštaju u hiljadama.Hala Madrid
1 0
YouTalkinToMe
@ubnt @madrikita Yebem li vam kotice koje vas okotiše tako retardirane. Yebo li bam gazija mamu koja vas okoti,ni on nije toliko bio opsjednut arsenalom koliko ste vi barcelonom. Yebali sebi matere i sestre kad ste toliko frustrirani i opsjednuti barcelonom, po cijeli dan samo visite na portalu i iscekujete kakvu objavu o barceloni a ako je i ne bude onda je spominjete u objavama koje nemaju veze sa barcelonom. Ne pratite ni fašiste koliko pratite barcelonu, otac vas yebo takve retardirane smetljari jedni.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi