Pobjeda Barcelone za kraj ere Xavija Hernandeza!
Lewandowski i Fermin za pobjedu (Foto: EPA)

Slavili u Sevilli

Pobjeda Barcelone za kraj ere Xavija Hernandeza!

O. Lekić

Xavi Hernandez se pobjedom oprostio od Barcelone. Katalonski velikan je u 38. kolu La Lige slavio na gostovanju kod Seville rezultatom 2:1.

Barcelona je na Ramon Sanchez Pizjuanu savladala Sevillu s 2:1 i s tri boda je završila ovu sezonu u kojoj su ostali bez trofeja.

Katalonci dobro ulaze u meč i u 15. minuti dolaze do vodstva. Mrežu domaćeg tima pogađa Robert Lewandowski za prednost od 1:0.

Sevilla se jako brzo vratila u meč. U 31. minuti En Nesyri matira Ter Stegena za izjednačenje rezultata na 1:1, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta.

U nastavku je Barca uspjela doći do pobjedničkog gola. Ove sezone fenomelani Fermin Lopez je u 59. minuti pogodio za 2:1.

Do kraja meča su oba tima imala svoje šanse. Međutim, ostalo je 2:1 i Xavi Hernandez se pobjedom oprašta od klupe voljenog tima.

Oglasi

44-godišnji stručnjak dobio je otkaz nakon komentara o teškoj situaciji u klubu. Umjesto njega dolazi njemački stručnjak Hansi Flick.

Xavi je vodio Barcu u 142 utakmice. Ostvario je učinak od 89 pobjeda, 24 remija i 29 poraza. Odlazi sa dva trofeja La Ligom i španskim Superkupom.

Barcelona je ovu sezonu okončala na drugoj poziciji La Lige s 85 osvojenih bodova, dok je Sevilla tek 14. sa 41 bodom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 38. kolo:

Sevilla - Barcelona 1:2

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FKJezero
Za dvije sezone biti prvi i drugi ipak nije lose .
0 0
Cubarsi
Nije baš nešt napravio od ekipe ali izvukao je maksimum iz maksimova, hvala legendo!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi