Zanimljiv transfer početkom septembra: Sa "egzotičnih" destinacija u Konferencijsku ligu
FOTO: EPA

Novi izazov u karijeri

Zanimljiv transfer početkom septembra: Sa "egzotičnih" destinacija u Konferencijsku ligu

Haris Zilić

Zanimljiv transfer nam stiže početkom mjeseca septembra, Panama će imati fudbalera u UEFA konferencijskoj ligi, obzirom da na Stari kontinent stiže Orlando Mosquera (28).

Riječ je o golmanu koji ima 12 nastupa za reprezentaciju Paname, a pojačat će redove izraelskog Maccabija iz Tel Aviva.

Mosquera dolazi iz redova kolumbijskog Monagasa gdje je proveo posljednju polusezonu.

U karijeri je nastupao još za Carbobo u Kolumbiji, Always Ready u Boliviji. Što se tiče klubova u Panami nastupao je za San Miguelito i Tauro.

Interesantno da je 2019. godine imao već jednu evropsku epizodu u turskom Bolusporu.

Maccabi je iznenadio ovim transferom, a svakako možemo reći da je ovo iskorak za panamskog golmana, čime je i Panama dodatno otvorila prostor svojm fudbalerima u Evropi što je recimo bio problem posljendjih godina kada su većinom igrali uMLS te državama Latino Amerike.

Oglasi

Maccabi Tel Aviv ćemo u novoj sezoni gledati u KOnferencijskoj ligi u grupi B sa ekipama  belgijskog Genta, ukrajinske Zorye i islandskog Breidablika.

Što se tiče fudbala u Panami oni su napravili reprezentativni iskorak 2018. godine kada su se plasirali na Mundijal u Rusiji.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Na prošlom Gold Cupu stigli su do same završnice.

Sada se nadaju da će njihovi fudbaleri lagano odlaziti put Evropu jer smatraju d abi s takvim transferima i potezima još više doprinosili razvoju fubala u Panami koja je dugo bila u sjenu SAD-a, Meksika, Kostarike, Hondurasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi