Orlovi spremaju senzaciju protiv Brazila, meč odluke za prvake svijeta
Mečevi odluke za Karioke i Elf (Foto: EPA)

Nastavlja se Mundijal

Orlovi spremaju senzaciju protiv Brazila, meč odluke za prvake svijeta

Midhat Šljivak

Utakmicama trećeg kola u grupama E i F danas se nastavlja Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Najviše pažnje svakako izaziva duel Srbije i Brazila, direktni duel za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Brazil je u ovom meču svakako veliki favorit. Selektor Tite je najavio da Karioke idu na pobjedu bez obzira na to što bi ih već u osmini finala mogao čekati duel protiv Njemačke.

Sa druge strane Srbija, iako veliki autsajder, želi napraviti veliku senzaciju. Orlovi su još u šoku nakon poraza od Švicarske u prošlom kolu, ali ne odustaju od cilja, plasmana među 16 najboljih, iako ga traže protiv jedne od najboljih selekcija svijeta.

U grupi E pita se dosta i selekcija Švicarske. Oni će za protivnika imati otpisanu Kostariku i selekcija Vladimira Petkovića je bez dileme ogroman favorit za prolaz dalje i pobjedu u ovom duelu.

Neizvjesno je i u grupi F gdje sve selekcije još uvijek imaju šansu za prolaz. Aktuelni prvaci Nijemci su se provuki i spasili od ispadanja pobjedom nad Švedskom (2:1), a danas će šansu da ovjere plasman dalje imati protiv Južne Koreje.

Iako su Korenci otpisani od svih oni pobjedom nad Njemačkom u ludom scenariju uz pobjedu Meksika nad Švedskom mogu proći dalje, ali je to nerealno očekivati.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Elf je u ovom meču apsolutni favorit i zaista bi trebalo da se desi čudo da na kraju ostanu bez bodova u ovom meču.

Meksiko i Švedska također igraju jako bitan meč. Pobjeda Švedske od dva gola razlike uz trijumf Njemačke sa dva ili više golova izbacuju Meksiko iz igre i sigurno je da će i ovaj meč donijeti dosta uzbuđenja.

Top Komentari

genter
Cetnici idu kuci. Kakvi crni orlovi.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi