Osam kola, jedan gol - osam bodova

Zadnji na tabeli je postigao 10 golova više...

Osam kola, jedan gol - osam bodova

Malo je u sportu, pa tako i u fudbalu, stvari koje je moguće predvidjeti i sa sigurnošću tvrditi da će se vaša predviđanja obistiniti. Osim možda da Vitoria Setubal neće postići gol.

Vitoria Setubal je nakon osam kola u portugalskom šampionatu na 14. poziciji. Ne bilježi pretjerano dobre rezultate, ali to se od nje realno ni ne očekuje u portugalskoj eliti.

Ipak, ono što Vitoria radi ove sezone može se svrstati u kategoriju "zanimljivosti". Naime tim iz Setubala je do sada postigao samo jedan gol u portugalskom šampionatu, ali je svjedno uspio osvojiti osam bodova.

Vitoria je upisala samo jednu pobjedu u dosadašnjem dijelu sezone, a tada je uspjela iznenaditi Bragu i slaviti minimalan trijumf od 1:0.

Osim tog trijumfa, Vitoria ima dva poraza u kojima nije postigla gol i čak pet remija - svih pet rezultatom 0:0.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Gol razlika ove ekipe je trenutno 1:5 i na utakmicama Vitorie se viđa ubjedljivo najmanje golova (0.75 po meču).

Poređenja radi, posljednjeplasirani (18.) tim portugalske Primeire, Aves, je do sada postigao 11 golova. Istina, Aves je odigrao meč više. Ferreira koja je također u zoni ispadanja, na 17. mjestu, je postigla pet golova...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije