Pukla petarda na Dragau, Porto korača ka tituli

Portugalska Primeira liga, 31. kolo

Pukla petarda na Dragau, Porto korača ka tituli

Fudbaleri Porta su na svom terenu ugostili Setubal u 31. kolu Primeira lige, te su upisali ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:1.

Porto je poveo već u 6. minuti susreta golom Marege koji je prikucao loptu u mrežu nakon loše intervencije golmana Setubala. Nije se dugo čekalo ni na drugi gol domaćih. Igrala se 12. minuta kada se nakon gužve u kaznenom prostoru najbolje snašao Marcano i pogodio za 2:0. Ni ovaj put golman gostiju nije briljirao.

Četiri minute kasnije Porto dolazi do 3:0. Marega je prošao po desnom krilu i uposlio Brahmija koji rutinski šalje loptu iza leđa golmana gostiju.

Smanjili su gosti preko Amarala u 24. minuti na 3:1, ali u 35. Corona pogađa i ponovo donosi tri gola prednosti Portu.

Rezultatom 4:1 se otišlo na odmor, a drugo poluvrijeme je ponudilo nešto mirniji tempo igre. Ipak, Porto stiže do još jednog gola. Igrala se 72. minuta kada je Alex Telles sjajnim pogotkom iz slobodnjaka postavio konačnih Porto - Setubal 5:1.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Porto se tri kola do kraja portugalskog šampionata nalazi na prvom mjestu na tabeli sa 79 osvojenih bodova, dva više od drugoplasirane Benfice, te je na dobrom putu da dođe do titule prvaka Portugala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti