Žestok obračun huligana, dvojica uhapšeni sa eksplozivnim napravama u ruksacima

Okršaj na ulicama Pamplone

Žestok obračun huligana, dvojica uhapšeni sa eksplozivnim napravama u ruksacima

Edmir Škorić

Prije utakmice španske La Lige između Osasune i Seville došlo je do žestokog obračuna među navijačima dva tima.

Osasuna je u Pamploni ugostila Sevillu od 18:15 sati, ali uvertira u ovaj okršaj bili su obračuni na ulicama grada između navijača domaćeg i gostujućeg tima.

Pojavio se i snimak na kojem se moglo vidjeti da je došlo do fizičkog obračuna, a osim toga dvojica gostujućih navijača su uhapšena jer su im pronašli eksplozive u ruksaku.

Dvojica su identificirana u vozilu koje je prevozilo pirotehnička sredstva, palice i prije svega eksplozivnu napravu ručne izrade koja se sastoji od aerosola na koji je pričvršćena petarda kako bi se izazvala velika eksplozija koja može prouzročiti značajnu štetu, pa čak i teže povrijediti ljude.

Pronađene su još dvije slične naprave, jedna je već eksplodirala, poput one koju su nosila dvojica uhapšenih, u blizini Avenije Zaragoza.

Identifikacija i naknadno hapšenje dogodilo se tokom nekih incidenata zabilježenih u blizini avenije Zaragoza, gdje su se pripadnici radikalnih skupina iz Osasune (Indar Gorri) i Seville (Biris Norte) susreli kako bi se sukobili prsa u prsa.

Ipak, srećom, policija u Pamploni imala je informaciju da se sprema dolazak huligana iz Seville, pa su bili spremni za to, a na kraju su uspjeli da situaciju dovedu pod kontrolu.,

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čini se da su navijači iz Seville imali jasne namjere kada su krenuli na ovo gostovanje, ali njihov plan srećom nije do kraja prošao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti