Plašio se siromaštva pa otišao u Kinu u najboljim godinama: Oscar se vraća u evropski fudbal!

Brazilca žele u Turskoj

Plašio se siromaštva pa otišao u Kinu u najboljim godinama: Oscar se vraća u evropski fudbal!

M. Šljivak

Poznati brazilski fudbaler Oscar napustio je londonski Chelsea u najboljim godinama. On je zbog straha iz siromaštva odlučio u 26. godini potpisati za kineski Shanghai SIPG. Sada bi mogao nazad u evropski fudbal i karijeru bi mogao nastaviti u turskom Bešiktašu.

Brazilac Oscar šokirao je fudbalski svijet kada je 2017. godine napustio Chelsea. On je odabrao kineski Shanghai SIPG kao svoju novi sredinu jer mu je ovaj klub ponudio ogroman ugovor od 20 miliona eura neto po sezoni.

On je potom priznao da se odrekao reprezentacije i velike karijere u najavi kako bi se osigurao u starosti.

"Kina ima finansijsku moć i igrači takve ponude ne mogu odbiti. Svaki radnik će prihvatiti bolju finansijsku ponudu zbog svoje porodice", rekao je Oscar i nastavio je:

"Ja dolazim iz siromašne porodice koja nikad nije imala ništa. Ovo su plodovi mog napornog rada i osjećam se pobjednikom zbog ovakvog ugovora. Kritike me ne zanimaju. Ja sam razmišljao o porodici i budućnosti. Ne želim biti siromašan u starosti i živjeti od sjećanja", iskren je Oscar.

Oglasi

On je jedan od rijetkih koji je ostao u ovoj zemlji. Bilo je govora da će se vratiti kući u Flamengo, ali je posao u posljednji čas propao.

Ipak, sada ima novu šansu da ode iz Kine. Ekipa Bešiktaša ga želi u svojim redovima i krenuli su u proces njegovog dovođenja.

Hoće li u tome uspjeti ostaje nam da vidimo. Oscar je vezan ugovorom za kineski Shanghai do novembra 2024. godine i ponuda Bešiktaša će morati biti dosta dobra ako ga žele dovesti.

Ovom fudbaleru novac je očigledno najvažnija stvar. U prethodnih šest godina uzeo je više nego dovoljno da može biti miran do kraja života, no vidjet ćemo šta će na kraju brazilski veznjak odlučiti.

Oscar je u dresu kineskog kluba odigrao 194 utakmice uz učinak od 57 golova i 104 asistencije. U dresu Chelseaja imao je 203 meča, 38 golova i 37 asistencija. Nastupao je još za Internacional i Sao Paulo.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 48 utakmica i postigao je 12 golova, ali nažalost nikad nećemo saznati koliko je mogao još napredovati. Otišao je prerano daleko od pravog fudbala i zov novca je bio jači.

Top Komentari

stranputica
Aferim momak, bar si iskren i tu nema ništa ružno, nemoralno. Na kraju krajeva svi mi radimo za neku kintu kao i ti.....a tebi ako ode koljeno sa 22, gotova priča. Take money and run.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi