Oscar se na velika vrata vraća u Evropu?
Foto: EPA

Dosadio mu život u Kini

Oscar se na velika vrata vraća u Evropu?

Midhat Šljivak
Teme:

Brazilski fudbaler Oscar (26) već godinu dana nosi dres kineske ekipe Shanghai SIPG u čije redove je došao iz londonskog Chelseaja za više od 60 miliona eura.

Međutim, iako zarađuje čak 24 miliona eura po sezoni, brazilski fudbaler nije zadovoljan životom u Kini i planira da se vrati u Evropu.

Njegov novi tim mogla bi biti Barcelona. Oscar je jedan od fudbalera koji je u planovima trenera katalonskog velikana Ernesta Valverdea i ne treba čuditi ako tim s Nou Campa pošalje ponudu za njega.

Oscar bez sumnje posjeduje veliki kvalitet. Zbog novca je međutim izabrao odlazak u Kinu, ali bismo ga već ove zime mogli gledati na evropskim terenima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 26-godišnji fudbaler je u karijeri pored Chelseaja igrao još za Internacional i Sao Paulo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti