Ronaldo otvorio dušu: Imao sam ružan kraj u Barci, to isto napravili su i Ronaldinhu

Više cijeni Real Madrid

Ronaldo otvorio dušu: Imao sam ružan kraj u Barci, to isto napravili su i Ronaldinhu

E. Škorić

Mnogi su nogometni majstori barem jednom obukli dres Barcelone, a u bogatoj povijesti Katalonaca nastupali su i Brazilci Ronaldinho i Ronaldo.

Njih se dvojicu smatra ponajboljim igračima svog vremena, ali Ronaldo ipak više voli Real Madrid, u kojem je kasnije zaigrao, dok sada baš i ne govori pohvalno o Kataloncima.

"Više se osjećam povezanim s Madridom i više sam im zahvalan iako sam najbolju sezonu u karijeri zaigrao u dresu Barcelone, ali na kraju je bilo ružno, baš kao i s Neymarom, Romario je prošao isto, Ronaldinho...", tvrdi Ronaldo.

Romario je otišao zbog navodne svađe s Johanom Cruyffom, dok je Ronaldinho navodno otjeran zbog nesportskog načina života, a Neymar je prodan PSG-u za 222 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

''Usprkos svemu, Barcelona je veličanstven grad i veličanstven klub", tvrdi Ronaldo, koji ipak istiše da mu je Real Madrid trenutno draži.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi