Oscaru medalja za prvaka Engleske, Begoviću ne

Pravila Premier lige su jasna

Oscaru medalja za prvaka Engleske, Begoviću ne

Midhat Šljivak

Ekipa Chelseaja vjerovatno će postati novi prvak Engleske.

Plavci tri susreta do kraja sezone imaju sedam bodova više od drugoplasiranog Tottenhama i za naslov prvaka im je potrebna jedna pobjeda do kraja sezone.

Pehar i medalje za novog prvaka Plavci će vjerovatno dobiti 21. maja u meču protiv Sunderlanda, ali bez medalje će ostati bh. golman Asmir Begović.

Prema pravilima engleske Premier lige, medalju može dobiti samo fudbaler koji je odigrao minimalno pet utakmica u Premiershipu tokom sezone, što sa bh. golmanom nije slučaj.

Begović je u Premier ligi ove sezone upisao samo jedan nastup i to protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu. Iako će njegov tim vjerovatno postati prvak, 29-godišnji čuvar mreže neće imati uspomenu u svojim vitrinama, a u identičnoj situaciji je i Holanđanin Nathan Ake.

I ovaj fudbaler je odigrao svega jedan meč od dolaska iz Bournemoutha, pa će i on ostati bez zlatne medalje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zato će je dobiti Brazilac Oscar. Iako je ovog fudbalera Chelsea tokom sezone prodao, devet utakmica koje je odigrao za nove prvake će mu donijeti medalju, koja će mu biti poslata u Kinu.

Begović i Ake će čekati neku narednu šansu za medalju, ali s obzirom na to da će vjerovatno napustiti klub na kraju sezone u dresu Chelseaja je sigurno neće osvojiti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi