O'Shea će ostati upamćen po potezu kojim je ponizio legendarnog Luisa Figa

Portugalac je tada bio jedan od najboljih igrača čuvene ekipe Reala

O'Shea će ostati upamćen po potezu kojim je ponizio legendarnog Luisa Figa

S. Pašalić

Legendarni igrač Manchester Uniteda John O'Shea danas je objavio kako će na kraju ove sezone završiti svoju karijeru u 38. godini.

O'Shea je proveo 12 godina u klubu sa Old Trafforda, a 2003. godine kada je Manchester United bio veoma jaka ekipa, ugostio je ekipu Real Madrida i slavio sa 4:3.

Bila je to noć za pamćenje za United. Ronaldo je tada postigao hat-trick za Real, a domaći navijači su pljeskom pozdravljali njegove genijalne poteze.

Iako je United dobio drugi meč zahvaljujući golovima Beckhama, Van Nistelrooyu i autogola Ivana Helguere, Los Blancosi su prošli dalje sa ukupnim rezultatom 6:5.

Ali, jedan detalj sa te utakmice u kojem je glavni akter bio John O'Shea ostat će upamćen do kraja njegovog života. Irac je tada sjajnim potezom izbacio Luisa Figa i nakon toga projurio kraj njega.

Nije to bio samo prosječni potez nekog igrača, mnogi navijači su sa oduševljenjem pozdravili ovaj potez, a O'Shea će ostati upamćen kako je prodao fintu jednom od najboljih igrača te generacije i dobitniku Zlatne lopte iz 2000. godine Luisu Figu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi