Osijek birao najboljih 11: Bez Šukera, ali jedan zaboravljeni bh. reprezntativac je tu

Beširević na popisu

Osijek birao najboljih 11: Bez Šukera, ali jedan zaboravljeni bh. reprezntativac je tu

E. Škorić

Navijači Osijeka odabrali su najboljih 11 svog kluba od sezone 1977/78 do danas.

Glasovanje je održano na portalu Glas Slavonije, a čak 5583 glasača je za najboljih 11 Osijeka u spomenutom periodu odabralo sljedeći sastav:

Miroslav Žitnjak, Damir Vuica, Domagoj Vida, Bakir Beširević, Srećko Huljić, Nenad Bjelica, Goran Popović, Ivica Grnja, Robert Špehar, Ivan Lukačević i Petar Krpan.

Dakle, na spisku je i bivši bh. reprezentativac Bakir Beširević, koji je rođen u Orašju, a igrao je za Velež prije nego je potpisao za Osijek 1992. godine i tu je ostao narednih 10 godina. Karijeru je okončao u rodnom Orašju, a za BiH je sakupio 19 nastupa u periodu od 1996. do 2000. godine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U idealnih 11 je i bivši trener Dinama Nenad Bjelica, a zanimljivo da mjesta nije bilo za predjednika HNS-a i proslavljenog hrvatskog reprezenativca Davora Šukera.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi