Dinamo ga prodao za 2.5 miliona eura: Osijek dovodi Fiolića
FOTO - EPA

Dinamo ga prodao za 2.5 miliona eura: Osijek dovodi Fiolića

Adnan Beganović

Hrvatski ofanzivni fudbaler Ivan Fiolić mogao bi pojačati Osijek.

Ambiciozni Osijek koji želi sa trona skinuti Dinamo želi u novu sezonu ući što jače, a kako bi pojačali ofanzivni dio ekipe, pokušat će u svoje redove dovesti nekadašnjeg fudbalera Dinama, Ivana Fiolića.

Fiolić je ugovorom vezan za belgijski Genk, a navodno su pregovori između ovog kluba i Osijeka počeli, no dogovor oko transfera još nije postignut.

Sam igrač pristao je na transfer, a ukoliko bi došlo do realizacije, Osijek bi sasvim sigurno dobio veliko pojačanje u borbi za naslov hrvatskog prvaka.

Fiolić je karijeru počeo u Dinamu, odradio je dvije sezone na posudbi u Lokomotivi, a 2017. se vratio u redove aktuelnog hrvatskog prvaka.

Godinu kasnije Dinamo ga je prodao Genku za 2.5 miliona eura, no nije se Fiolić najbolje snašao u Blegiji pa ga je Genk slao na posudbu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Prvo na Kipar u AEK Larnacu, pa onda u Poljsku, tačnije u Cracoviju. Za ovaj klub je odigrao 16 utakmica i pritom je postigao jedan pogodak.

Podsjetimo, redove Osijeka u ovom prelaznom roku pojačao je i bosanskohercegovački veznjak Amer Hiroš, koji je u prošloj sezoni pružao sjajne partije u dresu Mladosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi