Osijek opet razočarao, Kohorta je rekla što je imala za reći i napustila stadion
Foto: Vlado Kos / CROPIX Dodaj u moju kolekciju Preuzmi fotografiju

Četiri utakmice u nizu bez pobjede

Osijek opet razočarao, Kohorta je rekla što je imala za reći i napustila stadion

Edmir Škorić

Osijek i Varaždin odigrali su na Opus Areni prvu utakmicu u devetom kolu SuperSport HNL-a, a njihov duel završen je podjelom bodova (1:1).

Osijek je utakmicu dočekao u lošoj formi jer je bez pobjede na prethodna tri meča. Iako su silno željeli da prekinu taj negativan niz, danas su osvojili samo bod.

Iako je Osijek bolje otvorio meč, Varaždin je prvi poveo i to već u 14. minuti. Nakon odlične akcije, Elezi je ostao sam u šesnaestercu domaćih i mirno pogodio.

"Uprava odlazi" skandirali su navijači Osijeka, popularna Kohorta, a nedugo nakon toga su napustili stadion.

U 22. minuti dobra šansa za Osijek, ali je Duarte pucao pored gola nakon što mu je Caktaš spustio loptu. U 35. minuti Caktaš je pogodio, ali je lopta prethodno izašla iz terena i gol je poništen.

Minutu kasnije Mierez je promašio zicer, pošto je Zelenika uspio da odbrani njegov udarac. Nedugo nakon toga Varaždin je postigao novi gol, ali je VAR provjerom utvrđeno da se radilo o nedozvoljenoj poziciji nesuđenog strijelca Postonjskog.

Oglasi

Osijek je u nastavku bio još konkretniji, a silne napade naplatio je golom za izjednačenje u 54. minuti. Nakon kornera, lopta pada ispred Miereza, koji je došao do nje i zakucao je u mrežu za 1:1, đtp jke bio i konačan rezultat ovog duela.

U ostatku meča nijedna ekipa ne uspijeva doći do gola, iako je Osijek bio bliže jer je više napadao, pa su se morali zadovoljiti sa po jednim bodom.

Mladi reprezentativac BiH Nail Omerović bio je starter kod Osijeka, te je igrao do 72. minute i pružio je solidnu partiju uz nekoliko udaraca koji su ili bili izblokirani ili nedovoljno precizni.

Osijek je četvrti na tabeli sa 12 bodova, dok je Varaždin šesti i ima bod manje. U narednom kolu Osijek ide u Koprivnicu ekipi Slavena, dok će Varaždin ugostiti Goricu.

Osijek - Varaždin 1:1

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osijek: Malenica, Duarte, Manev, Guedes, Drambajev, Brlek, Bukvić, Omerović, Caktaš, Garmaš, Mierez

Varaždin: Zelenika, Pellumbi, Vukčević, Jelenić, Boršić, Elezi, Postonjski, Mitrovski, Drožđek, Pilj, Brodić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi