Osim danas u Savezu, Prosinečki sutra u Gradišci
Osim i Prosinečki ostali su u utrci za nasljednika Mehmeda Baždarevića

Posljednji pregovori s kandidatima za selektora BiH

Osim danas u Savezu, Prosinečki sutra u Gradišci

Delegacija NSBiH, članovi Komisije za izbor selektora, kojima su se prema Statutu NSBiH priključili i članovi pravnog tima kao i vrha Saveza, danas su obavili posljedni sastanak sa kandidatom za selektora fudbalske reprezentacije, Amarom Osimom uoči izbora Baždarevićevog nasljednika 4. januara.

Kako je to bilo utvrđeno na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora, dužnost je bila da se sa preostala dva kandidata još jednom sjedne za isti sto i detaljno utvrde planovi njihovog rada, smjernice, očekivanja, uslovi...

Tako se danas razgovaralo sa Amarom Osimom koji je iznio svoje viđenje načina rada kao eventualnog selektora A tima.

Trofejni trener Željezničara predstavio je opširan plan koji se, kako nezvanično saznajemo, između ostalogbazira na što većem crpljenju kadra iz Premijer lige, što bi u perspektivi doprinijelo jačanju domaćeg šampionata, a to bi se odrazilo i na dobrobit klubova. Cilj je dakle ne samo uspjeh reprezentacije nego i razvoj domaćeg fudbala u cjelini.

Osim je također istakao bitnost međusobne saradnje i koordinacije sa svim omladinskim selekcijama te ogromnu važnost što boljeg skautinga igrača u inostranstvu, koji bi u budućnosti mogli braniti naše boje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Posljednji razgovor s drugim kandidatom, proslavljenim fudbalerom Crvene zvezde, Real Madrida i Barcelone, Robertom Prosinečkim bit će održan sutra i to u Bosanskoj Gradišci. Prosinečki i delegacija NFSBiH dogovorili su da se "nađu na pola puta".

Od onoga što je do sada poznato, Prosinečki će izričito zahtijevati da uz sebe ima svoje pomoćnike.

Top Komentari

Jadnimi
Ovaj čanak ponovo indicira bezobrazluk i neprofesionalnost kvazinovinara koji uporno lobiraju za babinog sina. Osima nazivaju trenerom a Prosinečkog fudbalerom(ne želim ulaziti u detalje). Odmorite sitne duše....
9 5
Joks
Heh! Žuti svjestan svega pa neće ni do Sarajeva... Amarov 'plan' - Deja Vu - šuplja na en-tu. Tugo moja
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi