Osim Turcima "promovisao" nekoliko igrača Željezničara: Koga vidi kao novog Džeku?

Kjosevski ima ponude iz Turske

Osim Turcima "promovisao" nekoliko igrača Željezničara: Koga vidi kao novog Džeku?

A. Čaušević

Željezničar je proteklih 10-ak godina napravio niz odličnih izlaznih transfera te bivši omladinci kluba s Grbavice uspješno promovišu Plave širom Evrope. 

Nekoliko transfera napravljeno je u prethodnom mandatu Amara Osima, jedan od zvučnijih bio je prelazak Edina Višće u Basaksehir. Krilni igrač je u međuvremenu postao najbolji igrač turske Superlige i standardni bh. reprezentativac.

U razgovoru za turski Fanatik Osim je govorio o Višći, ali je također i "promovisao" nekoliko talenata u trenutnoj ekipi Željezničara.

"Otišli smo da gledamo Višću. Igrao je desnog beka. Omaleni dječak, ali njegova brzina je privukla moju pažnju. Onda sam ga počeo pratiti. Bio je sve što sam želio od jednog desnog beka", rekao je Osim te otkrio kako je Višća stigao na Grbavicu.

"Nismo imali puno vremena da ga dovedemo. Bio je zadnji dan prijelaznog roga. Dali smo ček od 10.000 eura. Pokazuje nam da smo napravili ispravnu stvar. Jedan je od najvažnijih igrača u reprezentaciji. Veoma važan primjer za omladinu u Bosni jer je do ovog došao radom. Nakon uspjeha u klubu treba igrati za važniji tim u Evropi, ima potencijal da to uradi".

Osim je istakao kako Višća redovno posjeti svoj bivši klub te pohvalio niz mladih igrača. Posebice Farisa Zubanovića u kojem vidi novog Edina Džeku.

"Slobodan period iskoristi da posjeti svoj bivši klub, da s drugim podijeli svoje iskustvo. Usmjeri ih, jer dolaze mnogi važni talenti. Hajdarević ima 20 godina, Osmanović 19 i Zubanović od kojeg očekujemo da bude novi Edin Džeko", rekao je Osim.

Trener najtrofejnijeg bh. kluba je otkrio kako Vedran Kjosevski dobija ponude iz Turske.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kjosevski ima ponuda iz Turske. U reprezentaciji je iza Ibrahima Šehića, ali će u budućnosti izgraditi ime", rekao je Osim.

Pored Višće i Šehića u Tursku su iz Željezničara otišli još Amir Hadžiahmetović i Riad Bajić. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Kjosevski će u 2 ligu turkske da bude zamjena Sehicu
12 0
DamirT
Cuj iza Ibrahima Sehica hahahah.Taj je u repki na osnovu menadzera i zbog toga sto igra u Zelji.On nema kvalitet ni za Krupu.U reprezentaciji je drugi golman Kenan Piric,pa i Jasmin Buric je duplo bolji golman od rupe sa Grbavice samo sto on nema dobrog menadzera da ga moze ugurat u repku.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi