Italijani tvrde - Osimhen je prodat, Napoliju 120 miliona eura, igraču 13 miliona eura godišnje!
FOTO: EPA

Kažu da je posao dogovoren, a poznato je i ime kluba

Italijani tvrde - Osimhen je prodat, Napoliju 120 miliona eura, igraču 13 miliona eura godišnje!

Esmer Oštraković

Kao grom iz vedra neba pojavila se informacija od strane italijanskih medija da je Napoli prodao svoju najveću zvijedu. Radi se naravno o Victoru Osimhenu koji iz kluba ide za 120 miliona eura.

Nakon što je Napoli ranije za velike novce uspio prodati Cavanija, te Gonzala Higuaina sada je navodno prodao i Victora Osimhena za 120 miliona eura.

Dugo se govorilo da bitku za potpis Osimhena vode PSG i Chelsea, a na kraju se prema tvrdnjama novinara ispostavilo da je upravo jedna od ove dvije ekipe završila posao sa Napolijem.

Naime, Italijani tvrde da je PSG završio posao sa Napolijem i da će Osimhen put Pariza dok u Napoli ide 120 miliona eura. Osimhen će zarađivati 13 miliona eura po sezoni.

Oglasi

Sam De Laurentiis je najavio prodaju Osimhena na kraju sezone pošto su izostali pregovori o produženju ugovora i već sada može da planira ko će ga zamijeniti.

Do sada su rekord Napolija držali Higuain koji je 2016. godine otišao u Juventus za 90 miliona te Cavani koji još prije deset godina potpisao za PSG u transferu vrijedom 65 miliona.

Osimhen dolazi kao direktna zamjena za Mbappea?

Obzirom dan količinu novca koju će PSG eventualno platiti Napoliju Osimhen bi trebao biti direktna zamjena za Mbappea i teško je očekivati da će u ovaj klub dolaziti još neki igrač kada je riječ o "navalnom" redu.

Podsjetimo, Kylian Mbappe i Real Madrid sklopili su i potpisali ugovor prije dvije sedmice prema kojem će francuski napadač od 1. jula postati potpuno novi igrač Kraljeva, tvrde novinari Marce.

Flertovali su Mbappe i Real godinama, no konačno će biti zajedno od naredne sezone. Mbappe je nedavno PSG obavijestio da neće produžiti ugovor i da odlazi na ljeto, nakon čega su počele kružiti glasine o tome gdje će reprezentativac Francuske nastaviti karijeru.

Svi su odmah pomislili na Real i očito je da će Madrid biti njegova nova destinacija. Marca tvrdi da je sve dogovoreno i da Mbappe na kraju sezone postaje član španskog velikana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na kraju, Mbappe je izrazio želju da pređe u Madrid, a na osnovu već prethodno napravljenog dogovora u maju 2022. godine godine, lako je došlo do konačnog dogovora ove zime.

Nakon prilagodbe nekih koncepata, francuski će napadač stići kao jedan od najplaćenijih u timu prema neslužbenom statusu najboljeg igrača na svijetu, ali s platom malo manjom od igrača koji zarađuju najviše u timu, a to su Kroos i Modrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi