Da li je Barcelona žestoko oštećena u Napulju: Pojavio se video koji u VAR sobi nisu ni pogledali

Situacija iz 75. minute meča

Da li je Barcelona žestoko oštećena u Napulju: Pojavio se video koji u VAR sobi nisu ni pogledali

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su u gostima rezmizirali protiv Napolija (1:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a meč je obilježio detalj iz 75. minute kada je Victor Osimhen zabio pogodak za domaće. Katalonci su smatrali da gol nije smio biti priznat zbog prekršaja, a sada se pojavio i video koji je sve jasno pokazao.

Barcelona je odigrala jednu od boljih utakmica ove sezone i sigurno je da u katalonskom klubu ne mogu biti zadovoljni što nisu slavili u Napulju., te će se pitanje putnika u četvrtfinale riješiti na Montjuicu.

Gosti su dominirali u većem dijelu utakmice i nakon nekoliko propuštenih prilika uspjeli su u 60. minuti da povedu sa 1:0.

Pedri je uposlio Roberta Lewandowskog koji se sjajno snašao u kaznenom prostoru italijanskog tima i uspio je da pogodi mrežu Napolija za vodstvo gostiju.

Međutim, potom je Barcelona malo usporila i čekala kraj, a to je Napoli žestoko kaznio. Domaći su samo 15 minuta kasnije poravnali na 1:1 preko Victora Osimhena koji je svojim golom izazvao erupciju oduševljenja na stadionu Diego Maradona.

Oglasi

No, igrači Barcelone žestoko su negodovali kod sudije smatrajući da gol nije smio biti priznat jer je Osimhen napravio prekršaj nad Inigom Martinezom.

Sudija Zwayer je dobio informaciju iz VAR sobe da je sve čisto i pokazao je na centar, no kada se pojavio snimak iz drugog ugla mnogi su poručili da su sudije napravile veliku grešku na štetu Barcelone.

Kamera koja je bila iza gola Barcelone snimila je detalj kada je Osimhen prije prijema lopte odgurnuo defanzivca gostiju i čini se očito ga faulirao, a potom je uspio da savlada Ter Stegena za 1:1.

Ovaj snimak u VAR sobi nisu gledali zbog čega se činilo da faula nije bilo. No, kada se snimak ponovo prikazao mnogima je bilo jasno da je situacija bila itekako sumnjiva, te da je sudija morao da pogleda snimak jer je čini se to bio očigledan faul.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iz Barcelone su sudiji uporno govorili da je to bio faul, a najglasniji bio je upravo Martinez koji je na kraju zbog prigovora dobio žuti karton, a pogodak Napolitanaca je priznat.

Snimak iz drugog ugla duela Osimhena i Martineza možete POGLEDATI OVDJE i sami procijeniti da li je gol trebao biti priznat.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Da je u pitanju igrac Reala ovo bi se ponistilo kao i uvijek. Zna se koga sudije guraju...
4 3
ubnt
barcelona oštećena? hahahahahahahahaha Deb ili barcelona oštećuje, plaćali sudije 20 godina... Napoli će ih na Realovom yebodromu u barceloni razguziti.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti