Osmanović: Niti jedna prednost nije nedostižna

Kapiten Olimpika o pripremama i nastavku sezone

Osmanović: Niti jedna prednost nije nedostižna

S. Mlaćo

Fudbaleri Olimpika se pripremaju za nastavak sezone Prve lige FBiH i nastavak borbe za plasman u Premijer ligu BiH.

Nakon zasluženog dana odmora, ekipa Olimpika je nastavila sa pripremama, a jedan od najboljih igrača i kapiten tima sa Otoke, Adnan Osmanović, je zadovoljan do sada napravljenim poslom.

"Sve je u najboljem redu. Iako imamo malo problema sa vremenskim uslovima to ne ometa naš rad. Atmosfera u ekipi je vrlo dobra i to je svakako dodatni plus za sve nas. Sve napore podnosimo bez problema i nadam se da će tako ostati do kraja priprema i početka sezone", istakao je Osmanović, pa se osvrnuo i na pojačanja Olimpika za nastavak sezone:

"Svakako da su Zeba, Pandža i Handžić igrači koji će nam dati dodatni kvalitet u igri. Svi znaju koliko su kvalitetni i svima će nam biti lakše igrati uz njih trojicu. Mislim da će nam oni podići kvalitet igre na viši nivo."

Osim iskusnih pojačanja, Olimpik u svojim redovima ima i nekolicinu mladih igrača koje je struka odlučila priključiti prvom timu.

"Svi smo mi nekada bili mladi igrači i znamo koliko nam je značilo da igramo sa seniorima. Na njima je da pokažu svoj kvalitet, a na nama iskusnijim da im pomognemo da se što prije adpatiraju i da svi zajedno krenemo u ostvarivanje ciljeva za proljetni dio", istakao je Osmanović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Olimpik je prvio dio sezone završi na drugom mjestu sa sedam bodova zaostatka sa Veležom. Međutim, momci sa Otoke se ne misle predati.

"Ponovit ću da je sve na nama. Želimo da se što bolje spremimo i da u proljetni dio uđemo koncentrisani i fokusirani sami na sebe. Puno ima još da se igra, 15 kola je na rasporedu, tako da niti jedna prednost nije nedostižna", poručio je kapiten Olimpika.

Top Komentari

Zvatic
Na vama nije nista idiote. Velez se pita.
2 1
Mehmed Mackic
Forza Velez Pusice te gore Seljacine..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti