Ospina bi na ljeto mogao napustiti Napoli, Boca Juniors ga želi dovesti

Potvrdio njegov agent

Ospina bi na ljeto mogao napustiti Napoli, Boca Juniors ga želi dovesti

Kolumbijac David Ospina mogao bi napustiti Napoli ovog ljeta, nagovijestio je to njegov agent Lucas Jaramillo.

Ospina je bio drugi čuvar mreže u Napoliju prije nego što je na klupu ekipe stigao Genaro Gattuso. Novi trener vjeruje u Kolumbijca i on je kod njega uvijek prvi izbor, ali agent Jaramillo je svjestan kako je klub uložio mnogo novca u Ospininu konkurenciju Alexa Mereta i to bi moglo natjerati njegovog klijenta da napusti ekipu.

"U modernom fudbalu nije lako igrati uvijek prvu postavu, ali David je golman koji ima veliku sigurnost. On se bori s Meretom da bude broj 1 i Gattuso mu je dao veliko povjerenje. David je jedan od golmana koji znaju igrati dobro i nogom, a to trener Napolija voli. Bez obzira na to, klub je uložio veliki novac u Mereta i odluka o sudbini Ospine bit će donijeta na ljeto", poručio je Jaramillo.

Upitan je i o interesu Boce Juniors.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U Argentini se mnogo toga piše. Oni su ga željeli i u prošlosti i raspitivali su se, ali kada govorimo o ciframa interes opada jer David ima dobra primanja u Evropi i teško tako nešto može dobiti u Južnoj Americi".

Ospina je inače član Napolija od ljeta 2018. godine. Tada je prvo stigao na posudbu iz Arsenala, a prošlog ljeta je njegov ugovor i otkupljen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi