Ostaje na velikoj sceni: Robben dobio ponudu koju će teško odbiti
Pred iskusnim fudbalerom je novi izazov u karijeru. Novi početak će imati sa 35 godina (Foto: EPA)

Holanđanin seli u Portugal?

Ostaje na velikoj sceni: Robben dobio ponudu koju će teško odbiti

M. Šljivak

Arjen Robben je nakon deset godina napustio redove minhenskog Bayerna.

Iskusnom 35-godišnjem fudbaleru nije produžen ugovor, te je on od ovog ljeta slobodan igrač.

Iako je već u poznim igračkim godinama, mnogi timovi bi ga rado vidjeli u svojim redovima, a među njima je i portugalski prvak Benfica.

Robben je dobio veoma primamljivu ponudu Benfice. Navodno, ona je jako primamljiva i na kraju bi Holanđanin karijeru mogao nastaviti u ovom timu.

Ponuda portugalskog prvaka je svakako veoma atraktivna. Robben bi imao šansu da i dalje igra na visokom nivou, Liga prvaka je još uvijek veliki izazov i vidjet ćemo hoće li se na kraju odlučiti na ovaj transfer.

Naravno, postoji još nekoliko klubova koji ga žele. Ajax je jedan od njih, ali amsterdamski tim još nije poslao službenu ponudu, a spominje se i odlazak u Sjedinjene Američke Države.

Robben o nastavku karijere: Postoje četiri opcije

U razgovoru za Voetbal International Robben je kazao kako je sve podijelio u četiri kategorije te je otkrio moguće destinacije.

"Sve sam podijelio u četiri kategorije. Mogu odlučiti da odem u SAD, Japan, mogu ostati u nekom vrhunskom klubu, a mogu se vratiti i u Holandiju", rekao je Robben.

Robbena bi rado u svojim redovima želio vidjeti PSV gdje je proveo jedan dio karijere, a interes je ranije pokazao i Leicester City.

Holandski fudbaler je prije Bayerna igrao još za Groningen, PSV, Chelsea i Real Madrid, a u Minhen je stigao 2009. godine. Odigrao je za Bavarce ukupno 309 utakmica i postigao je 144 gola.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti