Katalonci su se umorili, Dembeleu su dali još samo pet dana 'fore'

Mora da odluči

Katalonci su se umorili, Dembeleu su dali još samo pet dana 'fore'

Edmir Škorić

Francuski reprezentativac Ousmane Dembele mora se konačno odlučiti hoće li potpisati novi ugovor s Barcelonom ili ne.

Predstavnici Barcelone dali su posljednju ponudu Dembeleovom agentu, Moussi Sissoku, ali isto tako naglasili da oni više nemaju strpljenja i da do 26. decembra žele znati konačan odgovor.

Sada će igrač i njegova agent morati da požure i da u narednih pet dana razmisle šta će uraditi. Katalonci su umorni od pregovaranja, a Dembele ulazi u zadnjih šest mjeseci ugovora i od 1. januara 2022. godine ima pravo da pregovara s drugim timovima.

Ako Katalonci ne budu imali Dembeleov odgovor u dogovorenom terminu, bit će dužni donijeti odluku u vezi s Francuzom.

Inače, trener Barce Xavi Hernandez ima želju da Dembele ostane i smatra ga važnim za budućnost ovog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Razgovarao sam s Dembeleom jučer. Razgovarao sam s njim i opet sam siguran da on želi nastaviti u Barceloni jer je sretan ovdje. Ne mogu reći više od toga. Njegov agent i klub moraju se složiti. On zna koji je projekt ovdje i koliko bi bilo važno da ostane s nama. Vidim ga sretnog, sposoban je da pravi razliku, da zabija golove pa očekujem da bude s nama i naredne sezone", poručio je Xavi.

Dembele je imao dosta problema s povredama, ali se nedavno vratio i ponovo je starter u sastavu Katalonaca, a u međuvremenu njegovu situaciju žele da iskoriste ostali, bogati i veliki timovi, pa će mu između ostalog i Bayern ponuditi dobar ugovor kako bi ga na ljeto dobio besplatno.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
bajern isto lesinar koji ceka da mu plijen ugine pa da ga moze jesti na miru :D
3 2
Emin_Podzic
Ne vjerujem vam bas sta pisete al ako xavi stvarno hovori ovo sto kazete on je ludji od koemana
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi