Osvojio tripletu, ali Deschamps ga i dalje ignoriše: "Molim vas, zaboravite na mene"

Laporte ponovo nije na spisku

Osvojio tripletu, ali Deschamps ga i dalje ignoriše: "Molim vas, zaboravite na mene"

E. Škorić

Aymeric Laporte je sa Manchester Cityjem osvojio tripletu ove sezone, ali to nije bilo dovoljno da se nađe na spisku francuskog selektora.

Didier Deschamps je danas objavio spisak i on je prepun zvijezda, ali nema Laportea, koji je osvojio Liga kup, FA kup i Premier ligu sa Manchester Cityjem. To nije ništa novo, Laporte odavno nije na spisku Tricolora...

"Ako me Deschamps pozove, to je dobro, ako ne, onda ništa. Nisam o tome razgovaro već dvije godine, ali nakon svakog spiska ljudi govore za mene. Ja ništa ne tvrdim. Ostavite me na miru, molim vas. I ako me jednog dana pozovu, onda mi postavljajte pitanja. U međuvremenu, zaboravite na mene", kazao je Laporte francuskim novinarima.

I pored toga što sezonama igra na visokom nivou, još uvijek nije debitovao za seniorsku reprezentaciju Francuske, mada je odigrao 19 mečeva za U21 i 12 za U19 selekciju. No, kod Deschampsa je iz nekog razloga prekrižen, a nije ga bilo ni na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj prošlog ljeta.

Spisak Francuske u kvalifikacijama djeluje zastrašujuće

Danas je i selektor reprezentacije Francuske Didier Deschamps objavio spisak od 24 fudbalera na koje računa za mečeve protiv Bolivije, Turske i Andore.

Možda je malo iznenađenje što na spisku nema Alexandrea Lacazetta, najboljeg igrača ove sezone prema izboru navijača u Arsenalu za koji je postigao 13 golova i sa kojim će igrati finale Lige Evrope 29. maja.

Umjesto njega tu su Ben Yedder i Olivier Giroud, koji je bio član zlatne ekipe Francuske prošlog Mundijala u Rusiji.

“Nema posebnog razloga zašto Lacazette nije ovdje. Jednostavno sam imao težak izbor i izabrao sam Ben Yeddera, koji je ove sezone postigao mnogo golova, tačnije 30. Alexs je takođe imao dobru sezonu u Arsenalu. Nekom se možda on više sviđa, nekom drugom Wissan, ja mogu samo da kažem da obojica zaslužuju poziv, ali ne mogu da zovem petoricu centralnih napadača. Morao sam da izaberem i izabrao sam Wissana", poručio je Deschamps.

Golmani: Alphonse Areola (PSG), Benjamin Lecomte (Montpellier), Hugo Lloris (Tottenham), Mike Maignan (Lille)

Odbrana: Lucas Digne (Everton), Leo Dubois (Lyon), Clément Lenglet (Barcelona), Ferland Mendy (Lyon), Benjamin Pavard (Bayern Munich), Samuel Umtiti (Barcelona), Raphaël Varane (Real Madrid), Kurt Zouma (Everton)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni igrači: N’Golo Kanté (Chelsea), Blaise Matuidi (Juventus), Tanguy Ndombele (Lyon), Paul Pogba (Manchester United), Moussa Sissoko (Tottenham)

Napadači: Wissam Ben Yedder (Sevilla FC), Kingsley Coman (Bayern Munich), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Thomas Lemar (Atletico Madrid), Kylian Mbappé (PSG), Florian Thauvin (Marseille)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije