Spisak Francuske u kvalifikacijama djeluje zastrašujuće

Kao i obično, reklo bi se

Spisak Francuske u kvalifikacijama djeluje zastrašujuće

S. Grebović

Danas je i selektor reprezentacije Francuske Didier Deschamps objavio spisak od 24 fudbalera na koje računa za mečeve protiv Bolivije, Turske i Andore.

Možda je malo iznenađenje što na spisku nema Alexandrea Lacazetta, najboljeg igrača ove sezone prema izboru navijača u Arsenalu za koji je postigao 13 golova i sa kojim će igrati finale Lige Evrope 29. maja.

Umjesto njega tu su Ben Yedder i Olivier Giroud, koji je bio član zlatne ekipe Francuske prošlog Mundijala u Rusiji. 

“Nema posebnog razloga zašto Lacazette nije ovdje. Jednostavno sam imao težak izbor i izabrao sam Ben Yeddera, koji je ove sezone postigao mnogo golova, tačnije 30. Alexs je takođe imao dobru sezonu u Arsenalu. Nekom se možda on više sviđa, nekom drugom Wissan, ja mogu samo da kažem da obojica zaslužuju poziv, ali ne mogu da zovem petoricu centralnih napadača. Morao sam da izaberem i izabrao sam Wissana", poručio je Deschamps.

Iznenađenje je i da je bez poziva u selekciju Galskih pijetlova ostao je i defanzivac Cityja Emeric Laporte, a umjesto njega je tu Barcin Lenglet, što se medijima u Francuskoj ni malo ne dopada.

Ipak, Deschamps puno ne mari za to i smatra kako je ovih 24 fudbalera najbolje što Francuska ima u ovom momentu. Prvake svijeta očekuje prvo prijateljski meč sa Bolivijom na domaćem terenu, nakon čega će odigrati dvije gostujuće utakmice u sklopu kvalifikacija za EURO protiv Turske i Andore.

Francuzi su krenuli silovito u ovim kvalifikacijama savladavši u prvom kolu Moldaviju u gostima (4:1) i na svom terenu Island (4:0).

Golmani: Alphonse Areola (PSG), Benjamin Lecomte (Montpellier), Hugo Lloris (Tottenham), Mike Maignan (Lille)

Odbrana: Lucas Digne (Everton), Leo Dubois (Lyon), Clément Lenglet (Barcelona), Ferland Mendy (Lyon), Benjamin Pavard (Bayern Munich), Samuel Umtiti (Barcelona), Raphaël Varane (Real Madrid), Kurt Zouma (Everton)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni igrači: N’Golo Kanté (Chelsea), Blaise Matuidi (Juventus), Tanguy Ndombele (Lyon), Paul Pogba (Manchester United), Moussa Sissoko (Tottenham)

Napadači: Wissam Ben Yedder (Sevilla FC), Kingsley Coman (Bayern Munich), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Thomas Lemar (Atletico Madrid), Kylian Mbappé (PSG), Florian Thauvin (Marseille)

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Kasetas ne oripada modernom fydbalu ni formacijama, on he poluspic
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi