Otkrivena Sampaolijeva bilješka: Može li izvući Argentinu iz ponora?

Šta je spremio za Nigeriju?

Otkrivena Sampaolijeva bilješka: Može li izvući Argentinu iz ponora?

Edmir Škorić

Argentinci se spremaju za treći meč na Svjetskom prvenstvu i on će biti odlučujući za ovu selekciju.

Argentinci su uspjeli da osvoje samo bod u prva dva kola i u 3. kolu moraju da savladaju Nigeriju, a da pritom Island ne pobijedi Hrvatsku. U teškoj je situaciji argentinski tim, ali nada se ne gubi.

Jedan od najvećih krivaca za sve ovo je selektor Jorge Sampaoli, koji ne samo da nije pozvao Icardija i da ne računa na Higuaina ili Dybalu, nego je igru bazirao samo na Messija, pa kada se on zatvori - Argentina je nemoćna.

Na internetu su objavljene i fotografije s današnjeg treninga Argentine na kojima se vidi Sampaolijeva bilježnica u kojoj je ispisan njegov taktički rad.

Hoće li sve njegove zamisli donijeti Argentini pobjedu i možda prolaz dalje, ostaje da vidimo, no ukoliko se to ne dogodi Sampaoli će biti najveći neprijatelj ove zemlje, u to budite sigurni.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi