Otok u iščekivanju novog transfera: United počeo pregovore s Luizom
Luiz je pao u nemilost Contea i glavom bez obzira bježi iz Chelseaja, a Mourinhu ionako treba kvalitetan i iskusan stoper. (Foto: EPA)

Luiz napušta Chelsea

Otok u iščekivanju novog transfera: United počeo pregovore s Luizom

Edmir Škorić

Jose Mourinho i Antonio Conte posljednjih dana vode pravi mali rat, a od svega bi mogli dobiti još jedna zanimljiv transfer.

Mourinho nije omiljen Conteu i obratno, ali to ih nije spriječilo da kupuju jedan od drugog. Portugalac je znao dovoditi igrače iz Chelseaja i ranije, a sada je spreman da kupi Davida Luiza.

Ovaj stoper je u nemilosti Contea odavno i spreman je da se makne sa Stamford Bridgea, a najozbiljniji klub za njegovo dovođenje je upravo United. Prema posljednjim izvještajima s Otoka, pregovori su otvoreni.

Caught Offside piše kako je Mourinho ušao u pregovore s bivšim stoperom PSG-a, a pored Luiza Mourinho pokušava da dovede i Mesuta Oezila iz Arsenala. Mourinho je zagovornik Luizove posudbe, a da onda na ljeto otkupi ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United ima problema s odbranom od početka sezone, uvijek je neko od stopera povrijeđen, a Luiz će u svakom slučaju imati njegovo povjerenje kao bivšeg trenera. Uostalom, i dalje je jedan od najboljih stopera Evrope.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije