Otvara se prostor za Prevljaka? Najbolji napadač Salzburga ide u Premier ligu

Dabbur na meti Crystal Palacea

Otvara se prostor za Prevljaka? Najbolji napadač Salzburga ide u Premier ligu

Fudbaleri Red Bull Salzburga su odličnim partijama u Evropskoj ligi prošle sezone skrenuli na sebe pažnju brojnih skauta, a to se najviše odnosi na prvog strijelca Munasa Dabbura.

Ovaj 26-godišnji Izraelac je u prošloj sezoni postigao 29 golova na 55 utakmica, a i ovu je počeo sjajno jer je na prve tri utakmice postigao četiri gola.

Prema pisanju inostranih medija, Dabbur bi uskoro mogao napustiti Salzburg i zaputiti se ka Engleskoj jer je interes za njega pokazao Crystal Palace. Engleski klub i Dabbur su već stupili u pregovore i zaista je velika šansa da do kraja prelaznog roka stigne u jednu od vodećih liga na svijetu.

Ukoliko Dabbur ostvari transfer, to bi mogla biti odlična vijest za Smaila Prevljaka koji bi vjerovatno dobio mnogo bolju minutažu i priliku da konačno pokaže sve što zna u dresu austrijskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Munas Dabbur je u karijeri nastupao za Maccabi Tel Aviv, Grasshoppers i Salzburg, koji ga je doveo 2016. godine za šest miliona eura. Sada će ga najvjerovatnije prodati po mnogo većoj cijeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi