Stupčanica ponovo slavila, veliki preokret Vareša protiv Rudara iz Breze

Kantonalna liga ZDK, 6. kolo

Stupčanica ponovo slavila, veliki preokret Vareša protiv Rudara iz Breze

S. Mlaćo

U Kantonalnoj ligi ZDK u subotu su odigrani susreti 6. kola.

Stupčanica iz Olova je nastavila sa dobrim igrama, te na svom terenu savladala Novi Šeher 1:0. Junak domaćih bio je Omer Avdibašić koji je u 67. minuti sa 11 metara matirao Adila Smajukovića.

NK Zmaj i NK Napredak Šije su podijelili bodove, bilo je 1:1. Nakon prvih 45 minuta mreže su mirovale, a u 62. minuti Adin Kruško dovodi goste u vodstvo. Ipak, pred sami kraj konačnih 1:1 postavlja Elmir Puščul.

Isti rezultat viđen je u duelu Fortune iz Zenice i Nemile. Adem Lužić dovodi goste u vodstvo, te se na pauzu odlazi pri rezultatu 1:0. Domaći se bude u drugom dijelu i pogotkom Irnisa Kubata dolaze do jednog boda.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Čak sedam pogodaka viđeno je u duelu Vareša i Rudara iz Breze. Bilo je 4:3 za domaće, iako su gosti sa dva pogotka Mahira Čosića i jednim Mirnesa Koprdže vodili čak 3:0. No, Vareš se nije predavao i publika je vidjela veliki preokret. Dva puta je pogodio Nedžad Hodžić, te po jednom Sanjin Zanović i Kabir Likić.

Stupčanica je prva sa 13 osvojenih bodova, Rudar iz Breze ima 12, a NK Vareš devet.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi