Riješena još jedna saga: Ousmane Dembele sinoć stigao na potpis ugovora!

Francuz konačno donio odluku

Riješena još jedna saga: Ousmane Dembele sinoć stigao na potpis ugovora!

E. Čaušević

Ousmane Dembele konačno je donio odluku oko nastavka svoje karijere.

Francuz je dvije sedmice bez kluba nakon što mu je istekao ugovor s Barcelonom, te je čekao strpljivo ponude klubova kako bi donio svoju odluku.

Dembele je od početka imao ponudu Barcelone da ostane na Camp Nou, ali nije odmah prihvatio ugovor jer je njegov agent Moussa Sissoko bio nezadovoljan uslovima koje mu je Barcelona ponudila.

Sissoko je od ostalih klubova tražio nevjerovatne uslove i čak bonus za sebe od 15 miliona eura što niko na kraju nije želio da ponudi.

Zbog toga je Dembele konačno "prelomio" i odlučio je da ostane u Barceloni. Francuz je sinoć doputovao u Barcelonu, a tu ga je dočekala grupa fotoreportera.

Dembele bi već danas trebao da odradi ljekarske preglede u katalonskom klubu i s Barcom će potpisati dvogodišnji ugovor prema kojem će po sezoni zarađivati deset miliona eura.

Pristao je na smanjenje plate kako bi pomogao Barceloni, ali čini se da baš i nije imao izbora jer drugih ponuda nije bilo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon što odradi ljekarske preglede i potpiše novi ugovor s katalonskim klubom očekuje se da se Dembele već večeras priključi ostatku ekipe na pripremama za novu sezonu. Ostanak Francuza će itekako obradovati Xavija jer je Dembele bio ponajbolji igrač Barce u drugom dijelu prošle sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi