Višemjesečna saga konačno se završava
Foto - EPA

Ousmane Dembele potpisuje u narednim danima

Višemjesečna saga konačno se završava

M. Šljivak

Ousmane Dembele (24) prihvatio je ogromno smanjenje plate i uskoro bi trebao potpisati novi ugovor s Barcelonom.

Francuski fudbaler ostao je bez ugovora u katalonskom timu na kraju juna. Mjesecima su trajali pregovori o novom, ali do dogovora nije došlo jer je agent postavljao nerealne uslove.

Ipak, kako je Barcelona jasno saopštila kako neće pristati na ogromne zahtjeve za novi ugovor, Dembele i agent su odlučili spustiti gard i prihvatili su ponuđene uslove za novi ugovor.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cb5_Cgut6xu/[/instagram]

Krilni napadač će tako potpisati novi dvogodišnji ugovor s 40 posto manjom platom od one koju je imao te bi po novom ugovoru trebao zarađivati oko sedam miliona eura po sezoni.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CV0cLkQNK8u/[/instagram]

Dembeleov tim i Barcelona finalizuju posljednje detalje oko nastavka saradnje i uskoro će 24-godišnji Francuz biti predstavljen kao novi-stari igrač ovog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ousmane Dembele je pet godina nastupao za katalonskog velikana. Stigao je u transferu vrijednom 145 miliona eura iz Borussije Dortmund, ali zbog čestih povreda nije pokazao sve što zna.

Ukupno je za Barcelonu odigrao 150 utakmica i postigao je 32 pogotka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Hahahah konačno se skontalo da nemoze “po tvome” … i on i dybala potrčali na neki K i onda skontali da ih NIKO neće platiti koliko su oni umislili,
4 0
Krivaja Zavidovići
Pošteno bi bilo da ostane. Toliko ga platili, a nije pokazao ni djelić mogućnosti.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi