Protiv Portugala odigrao meč života, a danas dobio poziv od evropskog giganta

Bit će glavna meta nakon Eura

Protiv Portugala odigrao meč života, a danas dobio poziv od evropskog giganta

E. Čaušević

Njemački reprezentativac Robin Gosens oduševio je sve jučerašnjom partijom protiv Portugala.

Nijemci su u jučerašnjoj utakmici na Allianz Areni pobijedili Portugal sa 4:2. a Gosens je zaista odigrao odličnu utakmicu. Ovaj 26-godišnji lijevi bek je uspio da postigne jedan gol i upisao je jednu asistenciju.

Gosens je na kraju zasluženo dobio trofej za igrača utakmice, a zbog svoje sjajne igre našao se u centru pažnje.

On je poziv u reprezentaciju Njemačke dobio nakon sjajne sezone u dresu Atalante, te su mnogi bili prvobitno iznenađeni što ga je Joachim Low pozvao. Međutim, Gosens je svima pokazao zašto je tu.

U protekloj sezoni za Atalantu je odigrao 44 meča u svim takmičenjima i zabio je čak 12 golova što je fantastično s obzirom da igra na poziciji lijevog beka. Pored toga upisao je još osam asistencija.

Sigurno je da će Gosens nakon Eura biti jedna od glavnih meta ljetnog prelaznog roka, a već su se pojavile špekulacije da ga žele dovesti pojedini klubovi.

Oglasi

Mundo Deportivo objavio je danas da je Barcelona kontaktirala agenta ovog igrača i da žele da ga dovedu na Camp Nou. Iz Barce čekaju Gosensov odgovor da li je zainteresovan da karijeru nastavi u dresu ovog kluba.

Gosens je iz Heraclesa stigao u Atalantu na ljeto 2017. godine za samo milion eura i jasno je da će klub iz Bergama zaraditi ogroman novac od njegove prodaje, te je teško očekivati da će ga uspjeti zadržati ovog ljeta.

Priča o njemačkom čudu: Sipao benzin, pio pivo, vrijeme je prolazilo, sve do jednom...

Do 18 godine Gosens je imao običaj da igra fudbal s prijateljima u lokalnom amaterskom klubu. I dok su njegovi vršnjaci u tom periodu bili profesionalci, on je vodio normalan tinejdžerski život.

Radio je za džeparac na benziskoj pumpi da bi imao za pivo kako bi mogao počastiti svoje prijatelje. Uopšte nije razmišljao da mu godine prolaze i da bi mogao zakasniti kada je u pitanju profesionalni fudbal.

Jedne večeri na piću je popričao s čovjekom koji poznaje skaute Vitessea. Uspio ih je uvjeriti da ode na probu u nizozemski klub. Zatim su uslijedili angažmani u Dordrechtu i Heraclesu.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Od 2017. godine član je najljepše fudbalske priče u Evropi, popularni "Božice iz provincije". Riječ o je Atalanti koji godinama s malim budžetom prkosi bogatim i slavnim klubovima Starog kontinenta.

Tokom izolacije objavio je autobiografsku knjigu s naslovom "Vrijedi sanjati" kako bi inspirisao mnoge da ne trebaju odustati od svojih snova. Nekoliko puta je istakao da je ponosan zbog toga te da u rukama može držati sve svoje misli isprintane na papiru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

kaliopi
Kakav lijevi bek druže, pa jesi gledao Atlantu dva puta u životu, ljudi igraju 3-5-2 godinama…
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi