Gledao je Xavija u oči i lagao je: "Mirno čekam da se oglasi"
Foto - EPA

Trener Barcelone razočaran Dembeleom

Gledao je Xavija u oči i lagao je: "Mirno čekam da se oglasi"

Midhat Šljivak

Ousamane Dembele odlučio je odbiti ponudu Barcelone za produžetak saradnje.

Iako je katalonski tim bio spreman da mu ponudi novi ugovor, Dembele je preko agenta zatražio ogroman novac na što Barcelona nije pristala i on vjerovatno neće ostati u klubu.

Francuski fudbaler iznevjerio je trenera Xavija Hernandeza. Dembele mu je na sastancima govorio kako će sigurno ostati, ali nakon posljednjeg telefonskog razgovora Xaviju je bilo jasno da ga je fudbaler lagao.

Zbog toga je, tvrde katalonski mediji, Dembele izgubio i posljednjeg čovjeka koji je vjerovao u njegov uspjeh u klubu.

Xavi danas nije želio previše pričati o 24-godišnjem fudbaleru i jasno je poručio:

"Ja više ne mogu napraviti ništa. Mirno čekam da se oglasi. Trebao bi istupiti, ali i razmisliti o svojoj budućnosti. Ja mislim da je njegova budućnost Barcelona", rekao je Xavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dembelea su posljednjih godina sputavale povrede, pa navijači Barcelone ga smatraju promašenim transferom s obzirom na to da je plaćen 135 miliona eura 2017. godine ekipi Borussije Dortmund.

Njegov aktuelni ugovor važi do ljeta 2022. godine, a na Camp Nou odigrao je 126 utakmica uz 30 postignutih pogodaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Treba dzabe da igra iz ljubavi prema Barci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi