Overmars: Za realizaciju De Ligtovog transfera čekamo samo jedno

Sportski direktor Kopljanika

Overmars: Za realizaciju De Ligtovog transfera čekamo samo jedno

A. Čaušević

Matthijs De Ligt više neće biti fudbaler Ajaxa, potvrdio je to i direktor kluba iz Amsterdama Marc Overmars. 

Najtraženiji mladi igrač današnjice i dosadašnji kapiten Kopljanika će u narednim danima postati fudbaler Juventusa

U trci za kapitena Ajaxa prvi kroz cilj je prošao italijanski prvak, prije Barcelone i PSG-a koji su također bili veoma zainteresovani za talentovanog Holanđanina.

Pregovori između Ajaxa i Juventusa su trajali cijelu noć, u svemu je posredovao Mino Raiola, kontroverzni zastupnik koji će odlično zaraditi i na ovom transferu.

Štoper koji tek treba napuniti 20 godina će Juventus, ne računajući bonuse, koštati 70 miliona eura, a u ugovor će biti uključena i otkupna klauzula.

Za realizaciju transfera preostala je još samo jedna "sitnica, što je kazao i Overmars sa priprema Ajaxa u Austriji.

"Transfer De Ligta u Juventus je u samoj završnici. Potrebne su nam samo bankovne garancije da potvrdimo transfer. Striktni smo po tom pitanju. Nadam se da će se situacija riješiti što prije, uvjeren sam da će se to desiti", rekao je Overmars.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stvari je u posljednji tren pokušala zakomplikovati i Barcelona. Josep Maria Bartomeu, je zvao De Ligta i tražio sastanak s njim i njegovim agentom Minom Raiolom kako bi ponovo pokušali dogovoriti njegov transfer na Camp Nou.

Međutim, jasno je da je taj poziv stigao prekasno te da će De Ligt u narednom periodu nositi dres Bianconera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi