Ovo je kraj za Dušana Bastu
(Foto: EPA) Iako je ove sezone nastupio dva puta u Ligi Evrope za Lazio, Basta može početi pakovati kofere

Bivši srbijanski reprezentativac više nema šta tražiti na Olimpicu

Ovo je kraj za Dušana Bastu

Teme:

Dušan Basta je u Italiju stigao davne 2008. godine kada je dres Crvene zvezde zamijenio dresom Udinesea.

Upravo je iz Udinesea 2015. godine stigao u Lazio, a iako njegov ugovor sa Nebeskoplavima traje do narednog ljeta, čini se da je njegova karijera u Laziju završena.

Naime, Dušan Basta je uklonjen sa spiska od 25 igrača Lazija za ovu sezonu Serije A, a umjesto njega je ubačen Jordan lukaku.

"S.S. Lazio obavještava da je Jordan Lukaku uključen u ekipu od 25 igrača za Seriji A umjesto Dušana Baste", saopšteo je iz rimskog kluba.

Inače, svim klubovima Serije A je dozvoljeno da tokom sezone koriste 25 igrača s tim što fudbaleri ispod 21 godine starosti mogu biti priključeni ekipi bez prethodne registracije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dušan Basta ove sezone nije upisao nijedan nastup za Lazio u Seriji A, te je na terenu bio samo u dvije utakmice Lige Evrope. Nije se 34-godišnji Basta naigrao ni prošle sezone s obzirom da je u Seriji A upisao tek 11 nastupa.

Podsjetimo, Lukaku je dugo bio van stroja zbog povrede, a njegovo uvrštavanje na spisak igrača za Seriju A umjesto Baste vjerovatno znači da Srbijanac već u januaru napušta Lazio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi