Ovo je njegova godina: Salah proglašen najboljim igračem Premier lige!

Egipćaninu zasluženo priznanje

Ovo je njegova godina: Salah proglašen najboljim igračem Premier lige!

Možda je Kevin De Bruyne osvojio titulu sa Manchester Cityjem, ali ono što je tokom cijele sezone radio Mohamed Salah ipak je nešto što stvarno zaslužuje da se pamti kao najbolje za sezonu 2017/2018.

Nevjerovatni Egipćanin je večeras i zvanično proglašen najboljim fudbalerom Premier lige za ovu sezonu, čime je krunisao svoju dominaciju u premijernoj sezoni na Anfieldu.

Salah je ove sezone pobrao toliko individualnih priznanja da ih je sve teško i nabrojati. Izabran je za najboljeg afričkog i arapskog fudbalera, pet puta je bio najbolji Liverpoolov igrač mjeseca, četiri puta igrač mjeseca u Premier ligi a i trenutni je lider na tabeli liste strijelaca sa čak 31 golom. Ukupno je ove sezone zabio čak 41 pogodak.

Pored toga, Salah je uspio odvesti i svoju reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo i branit će boje Egipta i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Salah ima priliku i da osvoji Zlatnu kopačku, a možda i Zlatnu loptu ukoliko sa Liverpoolom uspije doći do trofeja u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi