Ovo nije zbog slave, ovo nije zbog novca: Zbog Lukakua jedna majka je najsretnija na svijetu

Interov 17-godišnjak će vječno pamtiti ovaj dan

Ovo nije zbog slave, ovo nije zbog novca: Zbog Lukakua jedna majka je najsretnija na svijetu

Fudbaleri Intera pregazili su danas na domaćem terenu Genovu sa 4:0, a ovaj susret vječno će ostati u sjećanju 17-godišnjem Sebastijanu Espositu.

Radi se o igraču koji je u omladinsku školu Nerazzurra došao prije nekoliko godina iz Brescije, a ove sezone je sjajnim partijama natjerao trenera Antonija Contea da mu s vremena na vrijeme pruži šansu u prvom timu iako je još uvijek maloljetan.

Prije ovog meča upisao je šest nastupa za seniorsku ekipu, a danas je mogao proslaviti prvi pogodak.

Conte je čovjek kojem može zahvaliti što igra u seniorskom timu, a Romelu Lukaku je taj koji mu je omogućio prvi pogodak. Zvijezda Intera je uradila fantastičnu stvar tako što je dala mladom Espositu da izvede penal u drugom poluvremenu kod rezultata 2:0. Esposito je bio precizan s bijele tačke i slavlje je moglo da započne.

Nakon svega otrčao je i do mame koja je sigurno najzaslužnija za stanje u kojem se nalazi danas pa joj se u suzama zahvalio. Ovakve scene rijetko viđamo u modernom fudbalu, ali kada ih vidimo shvatimo zašto je ovo najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Ovo nije zbog slave, ovo nije zbog novca...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...i opet se nadju usrani rasisti da zvizde ovom covjeku...i to navijaci Intera.
8 4
adoado
Respekt veliki za taj gest lukaku,bas je jaran.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi