Ovo su klubovi koje su finansijski problemi skoro uništili

Ovo su klubovi koje su finansijski problemi skoro uništili

7. Bolton Wanderers

Endin Čaušević

U historiji fudbala mnogo puta se desilo da nekoliko klubova u kratkom vremenskom periodu stigne dođe od vrha do samog dna.

Bolton je ekipa kojoj se nedavno desio veliki kolaps u vidu finansija kluba. Ovaj klub godinama se uspješno takmičio u engleskoj Premier ligi, ali sada su sve bliže ispadanju i iz Championshipa. 

Ovaj klub ima dugovanja od skoro 200 miliona funti i nalaze se pod zabranom transfera. Bolton je u svojoj historiji tri puta osvojio FA Kup. U vrijeme dok ih je sa klupe vodio SAm Allardyce ovaj klub je privlačio mnoge evropske zvijezde, a najzapaženiji bio je Nicolas Anelka. Dva puta su igrali u Kupu UEFA, a iz Premier lige ispali su 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi