Ovo su klubovi koje su finansijski problemi skoro uništili

Nekada su bili velikani evropskog fudbala, a danas...

Ovo su klubovi koje su finansijski problemi skoro uništili

Endin Čaušević

U historiji fudbala mnogo puta se desilo da nekoliko klubova u kratkom vremenskom periodu stigne dođe od vrha do samog dna.

U posljednje vrijeme bili smo svjedoci mnogih situacija u kojima su slavi evropski klubovi od slave stigli do očaja. Zadnji primjer je italijanska Parma koja je na kraju prošle sezone dotakla samo dno i trenutno se takmiči u Seriji D.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mnogi novčani problemi glavni su uzrok nevjerovatnog pada klubova od samog vrha do dna. Odlučili smo napraviti listu sedam klubova koji su svojevremeno bili u samom vrhu evropskih timova, a danas se takmiče u nižim rangovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi