Ovog ljeta će uslijediti velike promjene u Juventusu

Ovog ljeta će uslijediti velike promjene u Juventusu

Edmir Škorić

Juventus je navodno spreman za potpuni remont ekipe, pa će novu sezonu dočekati u skroz drugačijem sastavu.

Juve je već prodao Miralema Pjanića, za kojeg je dao Arthura Mela i pritom zaradio 10 miliona eura. Pjanić je tek jedan u nizu nogometaša Stare dame koji treba da napuste klub.

Tuttosport piše da će ekipu napustiti još Gonzalo Higuain, Federico Bernardeschi, Daniele Rugani, Sami Khedira, Mattia de Sciglio i Blaise Matuidi. Oni bi trebalo da se nađu na transfer listi ili da ih klub uključi u potencijalne razmjene.

Cilj Juventusa je da pronađe igarče koji odgovaraju viziji trenera Maurizija Sarrija, ali i da se ekipa podmladi. Problem predstavljaju velike plate Juveovih zvijezda, pa će biti i teže ih prodati, ali klub će učiniti sve da ih se riješi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, svi ti odlasci uslovit će i nove dolaske, a pored Arthura u Juventusu očekuju još nekoliko talentovanih i mladiđ nogometaša. Jedan od primarnih poteza mogao bi biti transfer Federica Chiese iz Fiorentine.

Juve je sve bliže još jednom Scudettu, a još ima da odigra i ostatak Lige prvaka, pa ako se naprave dobri rezultati, vjeruje se da će i budžet za transfere biti znatno veći i da će Sarri imati mogućnost da dovede igrače koji su po njegovoj mjeri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Prvo trebaju istjerati trenera sa ovim trenerom sledeće sezone treće mjesto u serie A će bit uspjeh
6 3
Bulle
Broj jedan riješit se Sarija.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi